zodiac
Everyday life

Horoskop

Sedan barnsben har jag alltid älskat att läsa horoskop. Inte för att jag har trott på det till 100%, men det har varit något spännande med det. Speciellt om det någon gång verkligen har prickat in rätt. Det som var mest spännande när jag var ung var ju att läsa kärlekshoroskop. Mest för att öka hoppet om att det äntligen skulle bli något med den där crushen man haft i en hel veckas tid. Ja, jag har alltid varit killgalen och heller inte varit särskilt blyg på den fronten. Jag har personer i min närhet som tycker att jag borde skriva en bok om tips på hur man raggar 🤣. Men nu för tiden så ägnar jag mig självklart inte åt sånt.

Men tillbaka till horoskop. Jag har alltid funderat över hur ett och samma horoskop eller beskrivning av stjärntecken kan stämma in på så många personer. Jag känner flera andra som har samma stjärntecken som jag men när vi är lika på vissa delar men långt ifrån allt. Men nu har jag fått mitt svar!

Tre stjärntecken att hålla koll på

I ett avsnitt av Häxtimmen podcast så fick jag lära mig att det framförallt är tre stycken stjärntecken att hålla koll på:

  • Vårt soltecken (vårt “vanliga” stjärntecken)
  • Vårt måntecken
  • Vår ascendent

Beroende på vart och när du är född så kommer dessa att vara olika tecken. Beroende på när du är född så kommer dessa tecken också att vara en del av dig.

Måntecknet symboliserar vårt undermedvetna och inre känsloliv. Det är detta tecken som avgör hur vi reagerar känslomässigt på saker och ting i livet. Hur dessa känslor påverkar oss och under hur lång tid.

Ascendenten visar istället hur vi vill att andra ska uppfatta oss och hur vi uppfattas av omvärlden.

denna sida kan du kolla upp vilka dina tecken är. För att göra detta så måste du också veta vilken tid du föddes.

Jungfru med inslag av oxen och våg

Jag är född i Jungfruns stjärntecken. Och enligt den sida jag länkat till ovan så är mitt måntecken Oxe och ascendenten Våg. Sen finns det en hel del andra tecken som också kan påverka om man kollar på alla planeter. Däremot verkar vissa påverka mer än andra.

På sidan jag länkade ovan så kan man även kika på hur bra man passar ihop med andra stjärntecken. Beskrivningen av huruvida jag och Luis passar ihop eller inte slutar såhär:
“Det är osannolikt att dessa två ens kan ha en kortare affär och ett längre förhållande är inte att tänka på. “

Jahapp… Då var det väl bara att gå skilda vägar då… :p

Vad är ni födda i för stjärntecken? Tycker ni att beskrivningen av tecknet stämmer in på er?

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *