naturligt solskydd och UV kläder
blogg

Naturligt solskydd & UV kläder

inlägget innehåller affiliatelänkar

Som mamma till två barn så vet jag hur viktigt det är att skydda sina barn mot solens starka strålar. Jag har länge valt bort kemiska solskydd, inte bara till barnen utan även till mig själv. Hur mycket dessa kemiska solskydd påverkar den som bär det vet jag inte, men finns det bra naturliga alternativ så väljer jag alltid det.

Här är de solskydd jag använder till mig själv och till barnen. Det för barnen kan ge en ljus hinna om man tar mycket. Men det skydd jag använder är helt transparent och luktar dessutom jättegott. Det jag använder fungerar även till barnen.

Du hittar produkterna här:

Favoriten för att skydda barnen mot solen är dock UV kläder. Tycker det är så smidigt och skönt att slippa kladda med en massa krämer på hela kroppen. Bäst tycker jag att UV dräkterna är. Där de täcker både armar och ben och sedan sluts med en dragkedja. Huvudet får sedan bära en solhatt, gärna den med UV skydd också.

Men även om de bär UV dräkter så smörjer jag in barnens händer och fötter med solskydd. Till de allra minsta har jag gärna ett litet UV tält att leka i när vi sitter länge utomhus eller är på stranden.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *