blog header landet
blogg

Dagar på landet & Rudenstams

När jag klev ur bilen i Söndags så slogs jag direkt av hur härlig luften kändes och hur gott allting doftade. Det kändes verkligen så skönt att vara nere på landet igen och få omge sig av grönska och frisk luft. Även om jag har varit trött då Maia fortfarande inte låter mig sova så har de springturer jag kommit ut på känts lite extra lätta och härliga. Jag tror ombytet från att springa på gångvägar i bostadsområden till att springa omgiven av åkrar, grönska och vackra gårdar har gett mig den känslan. Det tillsammans med den friska härliga luften. Att det har regnat lite till och från har bara gjort att luften känts ännu mer frisk och härlig efteråt.

Rudenstams

I Måndags tog vi en liten utflykt till Jönköping. Jag inhandlade ett par löparglasögon och lite mat för veckan. Sedan blev det lunch på Rudenstams. Det var hur trevligt och mysigt som helst där. Deras butik, restaurang och omgivningen.

På dagens meny fanns det bland annat röding med potatis, sallad och en kräm smaksatt med ramslök. Röding har jag inte ätit på väldigt länge (då man ska vara försiktig med fisk och skaldjur från Vättern), men i Måndags passade jag på att njuta av en portion med det.

Till maten kunde man även äta av flera olika sorters hembakat bröd och välja mellan olika pålägg som smör, morotskräm och färskost med äppelchutney i. Jag som är GALEN i bröd var ju tvungen att testa på ett par sorter. Det fick även följa med lite bröd hem från deras butik senare.

Hit vill jag helt klart fler gånger i sommar!

Eurovision kval 1

Igår kväll blev det grillning och Eurovision på projektorn. Måste säga att jag är glad att “åren av ballader” är över. Minns alla roliga, galna låtar som var med i tävlingen runt 2010 (före/efter). Det känns som att vi är på väg tillbaka dit nu under de senare åren. Jag vet inte om jag höll om om exakt alla bidrag som gick vidare, men Kroatien var helt klart kvällens favorit och förtjänade verkligen att gå vidare.

Och mellanakten av Benjamin Ingrosso var ju hur snygg som helst! Jäklar vilket professionellt framträdande.

Sen kan man inte annat än att älska Petra Mede.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *