guide till singapore
Singapore,  Travels

Singapore

Jag tänkte äntligen börja uppdatera om vår Asien resa som vi gjorde i början av 2018. Då vi båda skaffade jobb som kan utföras på distans så valde vi att ta en spontanare till Asien i 3 Månaders tid. Varför vi inte stannade längre var för att min mamma och pappa fyllde 60 och jag ville vara med på deras dag.

Stop nummer 1 var Singapore. Vi stannade endast där i några dagar men wow vilket land och vilken stad!

Byggnaderna i staden var helt otroliga
singapore
Kolla hotellet som ser ut som ett skepp ovanpå tre höghus!

Priser i Singapore

Kostnaderna för att bo och leva i Singapore skiljde sig rätt markant från de andra länder vi besökte. Att vara ute i god tid med boende är därför att rekommendera. Vi flög dit med endast ryggsäckar för att liksom backpacka genom Asien. Men jag vill ändå ha något hyfsad standard där jag bor. Speciellt eftersom jag behövde kunna sitta och arbeta samtidigt. Det blev därför “billigare” hotell i området Geylang som inte ligger mitt i centrum men nära nog. Vi kunde ta en längre promenad för att ta oss till exempelvis marinan och Gardens by the bay. Priserna på boende i Singapore ligger normalt strax över de svenska hotellpriserna.

Ett hett tips är att skippa dyra restauranger och upptäcka maten i Singapores Hawker Centers istället. Riktigt härlig blandning av god mat från olika delar av Asien till bra priser.

Att äta och dricka är inte heller jättebilligt. Men är man redan van vid de svenska priserna så gör det inte särskilt mycket. Det går dessutom att äta riktigt god mat till billigare priser i deras Hawker center. Dessa centers är inte bara en plats att gå och äta på, utan det är en upplevelse i sig att bara gå dit.

Priser i Singapore Nov 2019 enligt Hikers Bay:

Produkt/VaraGenomsnittligt Pris
Inhemsk öl71 sek
3 rätters för två på en mellanklass restaurang429 sek
Boende per natt på 3 stjärnigt hotell1 258 sek
En stor flaska vatten12 sek
Haji Lane and Bali Lane
Haji Lane and Bali Lane.
Haji Lane and Bali Lane
Haji Lane and Bali Lane.

Se och göra i Singapore

Det finns SÅ mycket att se och göra i Singapore. Vi hade absolut inte tid att se och göra allt under de dagar vi var där. Men vi hann ändå med en hel del.

  • Besöka Chinese garden. Jag verkligen älskade att vandra runt här. Det var så otroligt fint + att det vandrar runt massor av gigantiska ödlor i parken.
  • Garden by the Bay. Detta är ett måste! Denna park är så otroligt mysig att vandra runt i, och på kvällen lyser de futuriska jätteträden upp i vackra färger.
  • Ljusshowen vid hamnen. I hamnen ligger det ett riktigt stort hotell som ser ut som en båt vid namn Marina Bay Sands. Från denna byggnad bjuds det varje kväll på en ljusshow som man kan titta på från hamnen.
  • Köpcentret som ligger under hotellet jag nämner ovan. Så himla coolt shoppingcenter med massor av märkesbutiker. Mitt inne i centrumet finns det även en liten kanal där man kan åka båt.
  • Ha picknick och flyg drake vid Marina Barrage. Denna plats är ett bevis på att de verkligen gör något av minsta lille utrymme i Singapore. Det är ett område byggt ovanpå kanalen som de sedan lagt gräs ovanpå. Här är det fullt med folk som njuter av dagen på picknickfiltar.
  • Bara vandra runt i staden. Det finns då himla mycket att se i Singapore. Två måsten är Chinatown och Haji Lane and Bali Lane. Men nästan vart du än går så kommer du att få uppleva otrolig arkitektur och vackra platser.
  • Besöka barer och pubar som det finns gott om i staden. En av kvällarna var vi på ett ställe som heter Potato Head. Efter ett par drinkar där så började vi utforska området runt omkring. Det slutade med att vi hamnade på en bar som hade karaoke/skönhetstävling. Det blev en så himla random och rolig kväll. Tjejer gick upp på en scen och sjöng samtidigt som en snubbe sprang runt helt hysteriskt och kastade konfetti och hängde poängnummer på dem. Efter att allt var klart fick vi skaka hand med alla deltagare. Vi avslutade kvällen med att själva sjunga Abba-låtar.
gardens by thé bay
Gardens by the bay

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *