Everyday life

Ett kontor i köket

Denna vecka har jag valt att arbeta hemifrån och därmed gjort mig hemmastadd i köket. Trist med tanke på det trevliga kontorshotell jag har tillgång till, men det känns bäst att jobba hemifrån så mycket som möjligt nu efter de nya restriktionerna. Men jag trivs bra med att arbeta här i köket. Har nytt kaffe endast 5 steg bort och ständig tillgång till mitt kylskåp. Min graviditet lyckades inte ge mig många extrakilon, men vem vet kanske denna pandemi kommer att lyckas?

Utöver det så har jag INGA planer denna helg. Jag är trött så jag ska passa på att sova. Men även mysa med Zoe, äta gott, titta på serier och sova ännu mer. Jag får dessutom hem en öl leverans imorgon! Som jag längtar! Och nej, jag har inte beställt hem öl för att sitta och supa här hemma. Jag råkar bara vara ett stort fan av humle och maltiga smaker. Att testa på nya sorters öl från världens alla hörn är något som jag finner väldigt tillfredsställande oavsett om ölet innehåller alkohol eller inte. Jag gillar helt enkelt att njuta av ett gott öl under helgkvällen tillsammans med god mat. Jag uppskattar dessutom att sortimentet av öl på ICA och andra matvarubutiker har blivit bredare och mer intressant. Finns massor av goda varianter från olika bryggerier med allt från 0% – 3.5%.

Nu blev det väldigt mycket öl i det här inlägget (är det sånt jag sitter och tänker på är i mitt kökskontor?). Det var inte riktigt meningen. Men när vi ändå håller på att prata om mina intressen så kan vi ju gå vidare på det spåret. Så vad har jag för andra intressen förutom öl då?

 • Mat (precis som alla andra)
 • Träning (Precis som många andra)
 • Dator/Tv-spel. Framförallt det första. Jag har haft ett väldigt stort intresse av datorspel sedan jag var liten. Så stort intresse att jag faktiskt studerade spelutveckling på Universitetet. Idag skulle jag dock inte kalla mig själv en gamer. Jag har helt enkelt inte tid längre utan har det mest som ett intresse när jag får lite tid till övers.
 • Självutveckling. Jag har de senaste åren funnit ett intresse i att ständigt jobba med mig själv. Hur jag tänker, hur jag reagerar på saker och jag lever i nuet. Jag har på så sätt funnit mer ro i min tillvaro och känner mig mer tillfreds med livet oavsett om allt inte är perfekt.
 • Yoga och meditation. Helt underbart att kunna varva ner med, speciellt för en hyperaktiv människa som jag själv.
 • Måla, bygga och skapa. Jag har alltid gillat att jobba med mina kreativa sidor. Tyvärr är detta något jag inte alltid har tid med heller. Men jag ska försöka finna mer tid.
 • Jobba. Ja jag gillar att jobba. Jag känner mig tillfredsställt när jag har haft en riktigt bra dag och fått mycket jobb gjort.
 • Odla & plantera. Detta började jag med tidigare i år och har inte riktigt nått grönsaksbonde status ännu. Men i somras blev det några enstaka morötter, en tomat som aldrig blommade och några plantor grönkål som torkade i solen. Nästa sommar räknar jag med en liten tomat och kanske ett knippe grönkål i alla fall 🙂
 • Pokemon GO. Det räcker så.
 • Lyssna på poddar om Life hacks. Vänd dina dåliga tankar till något bra, få mer energi utan att sova extra, prestera 10% bättre varje dag osv osv. Vad finns det att inte gilla med dessa tips? Om alla fungerar det vet jag inte. Den som testar får se.
 • Mysterier. Jag älskar att lyssna på olösta mysterier och sedan diskutera dessa tillsammans med någon som tycker att sånt är lika intressant som jag gör. Även spöken och spännande konspirationsteorier faller i denna kategori.
 • Resa! Och vem gillar inte det liksom? Men man kan gilla olika sorters resor. Vissa föredrar chartrade solsemestrar till Turkiet medans andra gillar storstadsweekends. Jag gillar nog mest resor där man får upptäcka nya platser och där det gärna får vara mycket vilda djur. Och god mat får vi inte glömma. Jag gillar även weekendresor där man kan vandra runt och upptäcka nya städer. Efter att ha bott utomlands i flera år så är två veckors strandhäng inget som jag prioriterar när det kommer till resor. Sol och vackra stränder i all ära, men det får gärna vara mycket variation.
 • Zoe. Obviously mitt största intresse här i livet <3

Jag skulle nog kunna fortsätta en bra bit till på denna lista. Men vem orkar läsa det liksom? Så spännande är det nog inte att suga i sig kunskap om Fridas intressen här i livet. Men för dig som orkade läsa hela listan. Har du några liknande intressen? Eller vill du dela med dig av något annat spännande intresse?

11 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *