höstmys
Mat,  pizzor recept,  recept pizzor

Höst vibes & pizza recept

Idag är det 1a Oktober och officiellt höst. Jag har inte alls några känslor av ångest över att vi går till mörkare tider. Även om jag älskar sommaren så kan Oktober nog vara årets absolut mysigaste månad. Älskar att mysa till det i hemmet och bara njuta av ett varm kopp te eller ett glas rödvin under en varm filt i soffan. Jag har dessutom massor av roliga planer under hösten & känner mig helt klart redo för kallare tider nu.

För er som är nyfikna på vad jag gör med tryffel pesto och granatäpple så förberedde jag två hemlagade pizzor. En för de som äter kött och en som var utan. Det utan blev riktigt god! Den andra kan jag själv inte uttala mig om, men jag fick höra från de som åt att den smakade riktigt bra.

Bianco pizza toppad med granatäpple

  • creme cheese med smak av pepparrot
  • riven ost
  • champinjoner (eller annan svamp)
  • gullök
  • smör
  • socker
  • granatäpple
  • ruccola

Jag börjar med att skiva löken och sedan lägga den i en stekpanna med smör, 1/2 msk socker och lite vatten. Under tiden som jag förbereder resten så kan den nämligen ligga och bli karamelliserad.

Glöm inte bort att fylla på med vatten och röra runt då och då så att det inte blir för torrt i pannan.

Bre på creme cheese över pizzabotten och strö sedan över den mängd ost som önskas på pizzan. Skiva färska champinjoner och lägg över osten innan ni lägger pizzan i ugnen på cirka 200 grader.

När pizzan har börjat få färg så tar jag ut den och låter den svalna lite medan jag dekorerar med den karamelliserade löken, granatäpplekärnor och färsk ruccola. Man kan även ringla över lite honung om jag gillar lite sötare smak på pizza.

Pizza med tryffel salami

Den andra pizzan toppade jag med tomatsås, riven ost, mozarella, tryffel pesto, tryffel salami och färst ruccola.

Även denna stod i ugnen på cirka 200 grader tills dess att den fått färg.

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *