lekpark
blogg

Fick ringa ambulans

Natten mellan Söndag och Måndag så vaknar både jag och Luis av att Zoe börjar hosta hysteriskt. Vi ger henne några doser av den astmamedicin vi har fått men hostan ger inte riktigt med sig. Astmamedicinen har vi hemma då vi utreder henne för förkylningsastma. Något som är väldigt vanligt bland barn och som oftast växer bort senare.

Nu blev däremot hostan bara värre och efter en stund så hör vi att hon även börjar få svårt med andningen. Vi lyfter upp henne och försöker hålla henne rak samtidigt som vi ser till att det kommer in frisk luft. Men inget hjälper och Zoe fortsätter kämpa med att försöka andas. Det slutar med att vi ringer 112 och får prata med en kvinna som genast skickar en ambulans. Under tiden så har Zoes läppar även börjar bli lite blå.

När ambulanspersonalen är på plats så får hon adrenalin att andas in och kortison i form av dryck. Jag får sedan följa med henne i ambulansen in till Karolinska. Som tur är så börjar hon bli bättre redan i ambulansen och när vi väl är inne så andas hon normalt igen.

På Karolinska

Vi blir tilldelade ett rum där vi sedan får vänta i tre timmar på en doktor (och läkarstudenter) för att undersöka Zoe innan vi får lämna och åka hem.

Under tiden så får Zoe spela på min mobil, sjuksystrar kommer in med leksaker och hon sprang även ut ur rummet en stund för att åka runt på leksaksbilar i korridorerna med personal på sjukhuset. På vägen in i ambulansen fick hon även en nalle och på sjukhuset fick hon välja en ring.

När doktorn och läkarstudenterna kom in så skötte sig Zoe hur bra som helst. Hon visste precis hur hon skulle göra när de skulle kika i öron och hals. Ena studenten var dessutom extra spännande verkade det som då Zoe inte kunde låta bli att klättra och klänga på honom. (Med Zoes kärlek till nya människor så måste många tro att jag försöker köra kid-tricket)

Vi fick veta att Zoe fått ett kraftigt anfall av krupp och att vi ska fortsätta ge henne ena medicinen mot astma som vi fått tidigare två gånger om dagen.

Eftersom krupp orsakas av virus så har vi valt att ha Zoe hemma hela veckan. Även jag och Luis har kännt oss hängiga senare under veckan så vi har haft full sjukstuga här hemma. Zoe är iallafall pigg och frisk som en nötkärna nu.

Jag har inga bilder från varken ambulansturen eller när vi kom till sjukhuset. I ögonblick som dessa så ligger allt mitt fokus på att hålla mig så lugn som möjligt och vara där med henne. Bilderna på Zoe har alltså inget med denna händelse att göra.

Greta Gris dockhus med ljud

Dockhuset som Zoe leker med är för övrigt en stor favorit här hemma. Det är ett dockhus i temat Greta Gris där man får med både figurer och möbler. Det finns även knappar att trycka på så att berättarrösten från tv serien börjar prata och säga olika meningar. Skruvar man på dag och natt hjulet så kommer även berättarrösten säga något om morgonen eller kvällen samtidigt som lampor släcks och tänds.

/inlägget innehåller affiliatelänk

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *