Feel Good Monday

Feel Good #8

Igår gick jag och la mig runt 00.00 och vaknade klockan 10.45 i morse (förmiddags). Det var verkligen behövligt efter att ha känt mig helt slut denna vecka. Så nu sitter jag här med en handduk i håret efter en lång dusch med både hårtvätt, krubb och färgning av ögonbryn. Jag tänkte ta mig en varm kopp kaffe och bara njuta av lite egen tid tills dess att mina två kompanjoner här hemma vaknar upp ur sin tupplur. En riktigt bra start på dagen, om än lite sen.

En bra start på dagen

En bra start på dagen gör mycket. Speciellt i dessa tider som vi lever i nu. Mitt liv är långt ifrån perfekt, men vet ni vad jag känner? Att det gör inget. Att inte ha precis allt det där man hade velat ha just nu håller mig motiverad. Och sen tror jag inte att jag hade mått så bra som jag gör just nu om allt hade varit perfekt heller. Jag hade känt mig uttråkad.

Det finns mycket jag har ändrat på när det kommer till mitt tankesätt de senaste åren. Och en av dessa saker är hur jag tänker och vad jag gör när jag vaknar på morgonen. En liten förändring som alla kan testa och sedan utveckla vidare hur du själv vill är följande:

  1. Ligg och sträck på dig en liten stund efter att du har vaknat upp. Plocka inte upp mobilen, utan ligg bara där och tänk på något som får dig att bli glad och må bra. Dagens första tankar på morgonen kan göra mycket för resten av dagen.
  2. Drick ett stort glas vatten.

Det är inte alltid lätt att göra detta när man har barn hemma. Men när det är mina mornar med Zoe så tar jag alltid upp henne i sängen en stund först och myser. Det göder bara mina positiva tankar ännu mer.

Allas liv ser olika ut och hur du väljer att fortsätta din morgon är upp till dig. Men jag tror att det är viktigt med en skön morgonrutin. Något som ger en extra bra start på dagen och laddar med härligt positiv energi. Det kommer att göra hela dagen bättre.

Dela med dig av din positiva energi

Det behövs extra mycket under detta mörka vinterhalvår. Ta med dig din positiva energi ut och sprid den så gott du kan. Det kan räcka med att le mot dina medmänniskor, prata med någon som verkar lite ensam, eller hjälpa någon att hitta rätt produkt i mataffären.

Alla exempel ovan är något som jag ofta gör själv. Vi svenskar är oftast så instängda i oss själva att vi kan upplevas som ointresserade av andra människor. Men jag har märkt att det är många som glatt vill prata och dela med sig om man väl visar lite värme. Däremot så får man känna av situationen lite. Alla vill självklart inte sitta och diskutera vädret med främlingar utan vill kanske bara sitta och lyssna på sin poddcast ifred på vägen hem från jobbet. Det är helt ok.

Det jag menar mer är att om någon söker lite kontakt i väntan på bussen så är väl inte det hela världen om man pratar en liten stund? Jag har exempelvis ofta konversationer med gamla tanter på busshållplatser. Det kanske låter lite flummigt, men jag är helt säker på att de börjar prata med mig för att de känner av min positiva och öppna energi dessa dagar. Och vill de sitta och prata en stund med mig så får de gärna göra det.

Jag tror stenhårt på att man kan känna av energier och dela med sig av dessa. Så börja dagen med att ladda upp lite positiv energi och sprid den sedan vidare på ett sätt som passar dig.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *