blogg

Halloween med barnen

Zoe ÄLSKAR Halloween. Hon har sett fram emot att få fira det hela Oktober. Jag tror just att aktiviteten “Bus eller godis” gör att hon gillar Halloween extra mycket dock :p

Men annars verkar hon helt klart brås på mig. Jag har sedan jag var liten älskat Halloween, spöken och övernaturliga saker. Och Zoe verkar helt klart tycka sånt är väldigt spännande också. Flera av hennes favoritböcker har just inslag av spöken eller monster.

Förra året så gick vi ett spökspår tillsammans vid en 4h gård. Jag insåg dock ganska snabbt att det inte alls var i stil med de spöksår jag gick som liten där det hängde något plastspöke i ett träd och någon som var målad till häxa hoppade fram bakom en buske. Nej nej, här hade de gått all in! Det var giljotiner, huvudlösa män, The nun och massor av annat läskigt så jag fick ta och vika av med Zoe efter halva spåret. Det var däremot riktigt bra gjort! Men nu får Zoe vänta i några år tills vi försöker oss på detta spår igen. Zoe försökte trots det övertyga mig om att hon inte alls skulle vara rädd i år då hon bara var 3 år förra året och faktiskt är hela 4 år nu!

Hennes 6 år äldre plastkusin gick däremot spåret med en kompis och efteråt möttes vi upp för att äta buffé tillsammans på herrgården intill. Zoes kusin Elicia hade dock det lite svårt att koncentrera sig på maten då hon är livrädd för kryp och det var plastspindlar överallt!

Bus eller godis

Zoes favoritdag på hela Oktober. Man får klä ut sig OCH be folk om godis. Förra året som var hennes första gång fick jag säga till henne några gånger att man inte får springa in hos folk när de öppnar dörren och heller inte öppna dörren själv. I år behövde jag inte säga till om något alls 🙂

Medans alla barn klädde ut sig till häxor, skelett och monster så skulle Zoe vara Elsa i Frost. Hon är lite smått besatt av Frost just nu och det är antagligen den enda film hon faktiskt sett färdigt (flera gånger dessutom).

Jag som älskar att klä ut mig passade också på att piffa till mig litegrann. Nästa år hoppas jag dock på att kunna fira ordentligt igen och verkligen gå all in när det kommer till utklädnad.

Tjuv-skatan

Vi karvade en pumpa här hemma härom veckan. Och vartenda värmeljus som jag har satt i pumpan har försvunnit! Luis har sett att det är en skata som är där och pillar dagligen. Så jag gissar på att vi har en liten tjuv i farten :p

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *