middag
Everyday life

Middag hos Bästis

I Lördags var vi på middag hemma hos min bästa vän och hennes familj. Är så himla kul att hon har en liten som är i Zoe’s ålder. Kommer bli så kul när de kan leka mer med varandra och man kan hitta på en massa skoj med familjerna. Sen kan jag alltid be om råd då hon redan har en underbar liten vilding sedan två år tillbaka.

Till middag blev det först lite plock och sedan musslor ❤️ Vilka mer här än jag älskar skaldjur?
Och till efterrätt blev det en äppelfras kaka som Linda fixat ihop. Jag hade dock svårt att komma ihåg namnet och kallade det havrefras.

Det var hur som helst väldigt trevligt och jag ser fram emot massor av mysiga middagar i framtiden med familjerna ❤️.


Och nu till gårdagens och dagens bloggfrågor i Madeleines Bloggutmaning.

Vegetarisk mat tycker jag är…

Bland det bästa som finns! Innan jag blev gravid så åt jag endast vegetariskt, fisk och skaldjur. När jag blev gravid blev jag dock sugen på kött för första gången på flera år. Jag valde därför att tillåta mig själv att äta det jag blev sugen på under hela graviditeten. Det kan ju vara något som bebisen och min kropp behöver.
Jag har även fortsatt att äta kött under tiden som jag ammar. Även om det absolut inte är dagligen. Jag föredrar fortfarande fisk och skaldjur. När det kommer till kött äter jag också helst viltkött. Känns som att det både är snällare mot djuren då de levt i det fria och nyttigare för oss som äter det. Dessutom smakar det mycket bättre enligt mig.

Kötträtter tycker jag är…

Riktigt gott ibland. Det beror helt på vad det är för typ av rätt. En mustig gryta på viltkött i höstmörkret kan ju vara hur gott som helst. Däremot skulle jag aldrig beställa in exempelvis en bit fläskfilé med pommes och bea när jag är ute och äter.

vegetariska recept

Några rätter jag tänkt testa som jag hittat på Pinterest.
Bilderna är lånade från hemsidorna som recepten finns på och du finner dem här, här och här.

18 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *