Everyday life

En snöig helg på landet

I Torsdags efter jobbet så åkte jag ner till landet tillsammans med familjen. Vi visste att det skulle vara mycket snö, men väderleksrapporten hade även lovat sol. Och visst stämde det för vilken helg vi hade!

Jag har inte varit nere på landet sedan i somras och har verkligen längtat efter att åka ner dit. Vi brukar komma iväg flera gånger under hösten men har av någon anledning inte gjort det under 2022. En av anledningarna kan ju dock vara att jag inte mådde toppen mina tre första månader av graviditeten.

Vädret var iallafall fantastiskt och alla ungar njöt av att få leka ute i snön tillsammans. Vi grillade även en hel del och gjorde det extra mysigt inför Melodifestivalen. Den äldsta av barnen fyller 10 snart och hade bland annat fixat med biljetter (både på papper och digitalt) och dekorerat med ballonger för att förbereda inför kvällen.

Till middag blev det tacos och marängsviss till efterrätt. Efterrätten blev väldigt populär och äldsta tjejen sa att hon vill ha recept för att kunna ha samma till sin födelsedag. Så jag tänker att jag delar med mig av det här också 🙂

Recept på färgglad marängsviss

Du behöver:

  • GB big pack med smak av päron, jordgubbe och vanilj
  • rosa maränger (vi hade den mindre varianten)
  • chokladsås
  • jordgubbar
  • tutti frutti strössel
  • vispgrädde

Sen är det bara att vispa grädden och blanda ner jordgubbarna i grädden. Hälla upp glassen i en stor skål tillsammans med grädden & jordgubbarna och lassa på med alla ingredienser i önskad mängd.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *