mamma blogg
blogg

Gravid vecka 28

En vecka där jag helt klart har gått och nojat över saker. Det har ju inte hjälpt att man kommit över texter om hur man ska undvika rengöringsmedel och sådant när man flera gånger har gått runt och städat med diverse produkter sedan man blev gravid.

Däremot så är jag oftast bara nojig när jag är trött och det har jag helt klart varit på senaste.

Trötthet

Det spelar ingen roll om jag vaknar pigg och utvilad, efter lunch och senare på eftermiddagen så håller jag nästan på att somna. Jag som aldrig har varit en person som sover mitt på dagen kan hur lätt som helst lägga mig och ta en tupplur nu för tiden.

Sen sover man kanske inte perfekt under nätterna heller. Än så länge är uppvaknanden för toalettbesök oftast bara en gång per natt, men magen krampar en hel del när jag vänder på mig så man vaknar av det.

Dessutom har man en morgonpigg 3-åring här hemma som först väcker än en gång under natten när hon kommer in och lägger sig hos oss. Och sedan tidigt på morgonen när hon vill upp och leka.

Som tur är så har jag inget fysiskt ansträngande jobb och jag arbetar en hel del hemifrån. Så det rullar på rätt bra ändå.

Mående

Förutom tröttheten så är det inget fel på mitt humör. Jag är lika glad och taggad på saker som vanligt och har cirka 50 skrattattacker om dagen som alltid annars.

I kroppen däremot så känns det en hel del. Idag har jag exempelvis haft ont i mitt bäcken igen när jag går. Men det kommer och går från dag till dag. Oftast känns det inte så mycket.

Jag blir väldigt lätt andfådd och det känns som att magen ska spricka när som helst. Äter jag för mycket så kan jag knappt röra mig så jag får hålla mig till mindre och fler portioner nu istället.

Cravings?

Sötsaker, lakrits, frukt och bröd. Vet dock inte om det står ut särskilt mycket från vad jag brukar crava i vanliga fall? Något som jag har fått mer aptit för på senaste är också popkorn. Det är inte så att jag aldrig äter det annars, men jag har sällan sug efter det. Jag är mer av en godisgris.

Sen är räkor och gruyere något jag ofta är sugen på. Inte blandat utan som plock tillsammans. Min nyuppkomna noja har även gjort att jag valt att hålla mig borta från rå fisk (ex sushi) tills vidare vilket gjorde att det blev en god räkbowl istället under min senaste lunch ute.

Min frukost dessa dagar består mest av havregrynsgröt med olika topping (kokos chips är en favorit) och en smoothie med både frukt, bär och grönt.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *