mamma frida
Inlägget innehåller affiliatelänkar,  Livet som mamma

Vecka 7

Ny vecka nya möjligheter. Jag har alltid så väldans mycket planer i mitt huvud varje vecka, men orkar ungefär med hälften nu när jag har barn. Men vet ni vad jag säger till mig själv då? Att det är helt okej. För trots att jag är helt slut varenda morgon som jag vaknar upp så hinner jag ändå med massor. Men även om jag inte skulle göra det så är det också helt ok.

Exempelvis igår då jag hade planerat att vara produktiv större delen av dagen och sedan gå ut och äta middag med ett gäng på kvällen. Men under eftermiddagen så kände jag att jag inte ville göra något längre. Jag ville ligga i sängen och titta på serier. Bara vila och mysa med min bebis. Så jag valde att göra det.

Jag har trots allt varit rätt aktiv under veckan som gått. Förutom jobb och andra småprojekt har jag har hunnit med 3 (sjukt jobbiga) pass på gymmet + en kväll med klättring. Igår kunde jag knappt gå tack vare träningsvärk i hela kroppen.

Veckans Lista

Serier just nu:

Sex Education och Mandalorian. Den första är på mest i bakgrunden som jag har att kika på samtidigt som jag kollar luren. Den andra är vår “innan läggdags” serie.

Favoritprodukt till mig just nu: Papaya Enzyme Peel från Elemis. Denna produkt rengör och exfolierar trött hud. Har massor med bra innehåll och peelar huden utan att innehålla korn man behöver skrubba med. Tycker att denna produkt lämnar huden riktigt mjuk och skön och med ny lyster. Du hittar denna produkt här.


Bebis favoriter just nu: En ny leksak från Playgro som mormor köpte när hon var på besök. Den är tydligen jätterolig och hon blir helt exhalterad när hon ser den och sträcker ut armarna. Det är en mjuk hästbok(?) i olika texturer och så låter den.

Veckans Pepp: Asså det måste nog vara min bebis. Hon får mig peppad till att försöka vara den absolut bästa versionen av mig själv. Hon påminner mig även dagligen om hur starka vi mammor är! ?

Veckans tankar:

Sharenting – Läste om begreppet sharenting i en av de senaste Mama Tidningarna. Sharenting betyder att man ofta delar bilder på sina barn på sociala medier. Artikeln tar upp om varför föräldrar idag har så stort behov av att dela med sig av sina barn på Facebook, Instagram m.m.

Helt ärligt så förstår jag dem. Man tycker ju att sitt barn är det mest underbara som finns. Man vill dela med sig av fina bilder på barnen i takt med att de växer. Jag har dock valt att vara lite försiktig med att dela för mycket på sociala medier…. Men innerst inne vill jag ju också att hela världen ska få se vilken underbar liten tjej jag har.

Gillar bebisen ena tutten bättre? – Jag vet inte hur det är med er. Men när mjölken rann till för snart ett halvår sedan så fick mitt högra bröst typ dubbelt så mycket. Och skillnaden är inte liten heller. Är båda brösten sprängfyllda med mjölk så är mitt högra bröst dubbelt så stort. Ser ut som världshistoriens sämsta boob job!

Som tur är så bryr jag mig inte särskilt mycket om det. Är mer fascinerad över varför det blir så? Blir det oftast så naturligt bara? Beror det på att jag haft bröstvårtan piercad på det bröst som ger mindre mjölk? Eller är det på grund av att jag faktiskt opererade brösten för 11 år sedan? Kommer bli spännande att se om ena bröstet kommer att se ut som vanligt efter amningen och om det andra kommer bli en redig hängtutte.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *