Everyday life

Slutet av 2019

Uppdateringen har inte varit på topp här de senaste dagarna. Detta för att vi haft fullt upp med att umgås med familj och vänner. Det har dessutom varit julafton och vi har fart runt till olika hus för att fira. Julaftonsfirandet börjar väldigt mycket senare här än det gör i Sverige. Vi var inte hemma förrns 05.00 på morgonen tror jag.

Idag har det däremot varit en riktigt lugn dag. Avnjöt precis en 2 timmars massage här hemma från en massör som kom hem till oss. Gud vad skönt det var att bara få slappna av och inte tänka på något. Massage är dessutom något av det bästa jag vet. På tal om bra saker, har ni några nyårslöften inför det kommande året? Jag har inte haft några på flera år, men i år har jag bestämt mig för att ha några:

  • Unna mig massage oftare. Det är så himla avslappnande och något som jag tycker att jag förtjänar att få lite oftare.
  • Meditera mera. Jag är en sådan person som jämt är överallt och ingenstans. Jag har otroligt svårt att slappna av och kan absolut inte njuta av en tupplur mitt på dagen, inte ens som mamma. Min hjärna går alltid på högvarv och nu har jag bestämt mig för att ge mig själv lite tid varje dag till att slappna av. Rensa tankarna och bara vara. Jag tror det är väldigt nyttigt för både kropp och själ.
  • Skapa mer. Jag har så många idéer på saker jag vill skapa. Inte jobbmässigt utan för mig själv. Dessa idéer blir sällan till verklighet dock utan jag skjuter oftast fram det. Detta år ska jag se till att använda min kreativitet mer.
  • Lära mig att laga minst en ny maträtt varje månad. Jag tänkte säga varje vecka först men det kan vara lite väl ambitiöst då mycket är oförutsägbart i mammalivet.
  • Äta mer växtbaserat igen. Jag släppte alla mina restriktioner när det kommer till kött då jag blev gravid då jag ville lyssna på kroppen och äta det jag var sugen på. Jag fick ganska snart cravings på kött och valde då att för första gången på några år börja äta kött igen. Kanske var jag sugen på det då bebisen som låg i min mage behövde något som kött innehåller.
  • Ha sockerfria perioder. Mitt sockerbegär är for real! Jag ÄLSKAR att klämma i mig fikabröd med en god kopp kaffe till, eller njuta av en smarrig efterrätt när jag är ute och äter. Och visst ska man unna sig av livets goda. På senaste har det dock blivit lite väl mycket (varje dag) och jag måste låta kroppen vila då och då från alla godsaker.
  • Sätta upp mål för varje månad. Detta kan vara allt ifrån jobb till hälsa. Jag gillar att ha visioner och mål men kan lätt bli distraherad av nya idéer eller annat som inte alls har med något speciellt att göra. Därför känner jag att jag behöver delmål att jobba mot varje månad.

Det var några av mina löften för det kommande året. Mitt nya år börjar dock inte förrns i Februari. Vi är nämligen kvar här i Costa Rica till den 14e Januari och sedan kommer min mamma på besök i två veckor.

20 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *