Everyday life

När man finner tid

Det blir inte alltid så mycket tid till uppdatering när man är nybliven mamma. Alla dagar ser olika ut. Vissa dagar sover hon större delen av dagen, och andra dagar vill hon knappt sova alls.


Här är några saker jag kommit underfund med den senaste veckan:

 • När pappa bär upp och tröstar och vaggar så fungerar det oftast finfint. När jag ska göra det och försöker precis samma sak så fungerar det nästan aldrig. Det är som att hon vet att jag har maten och då är hon inte intresserad av något annat än det.
 • Hon har tidigare vägrat sova i sitt babynest och vagnen har varit jobbig att åka i ungefär varannan gång. Lösningen på detta är en kudde från vår säng. Ligger den i babynestet eller i vagnen så fungerar det oftast bättre. och det ser faktiskt himla skönt ut att sova på en stor fluffig kudde.
 • Jag har lärt mig att rapa bebisen. Och även kommit underfund med att amning när bebisen ligger mer upprätt fungerar bättre om bebisen sväljer luft ibland under amningen. Jag hör då hur det bubblar upp luft lite då och då.

Utöver det så fyllde jag år i Lördags 🙂 Blev en lugn kväll hemma. Grillade och åt gott innan jag framåt kvällen fick feber. Febern nådde 40 grader under natten och höll i sig under hela gårdagen tills dess att jag åkt till sjukhuset och spenderade resten av kvällen där. Jag får fira min födelsedag en annan gång helt enkelt 🙂

 

5 Comments

 • Netti Starby

  Jag kommer ihåg att min dotter blev också lugnare hos sin pappa när hon var bebis medan sonen blev lugnare hos mig. Vet inte vad det beror på? Vad tråkigt att du blev sjuk på din födelsedag och det är skönt att ni kan fira en annan dag istället. <3 Kramis

 • Joanna

  Jag känner så igen mig. Det har alltid varit svårare för mig än för pappan att trösta vårt barn genom att bara ta upp i famnen. Jag tror det är som du säger, att barnet vet att mamma har maten.

  Grattis föresten! Kram

 • Jeanette

  Men usch för feber, och läskigt när det bli så illa att man måste till sjukhuset. Hoppas allt gick bra 🙂 Allt det andra låter i alla fall väldigt mysigt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *