blogg

3e Advent

Tredje advent bjöd på lussebullsbak och julshopping. Kanske den allra viktigaste delen av julshoppingen, nämligen julgranen. Förra året hade vi ingen julgran här hemma då vi firade jul ute på landet. Men i år kände jag att det absolut behövdes en julgran här hemma, en riktig julgran. Främst för Zoes skull som tycker att julen blir allt mer spännande för varje år som går och jag minns själv hur mycket jag tyckte om julgranar när jag var liten. Sen älskar jag fortfarande doften av gran och tycker att det bidrar till ännu mer mysig julkänsla.

Men innan vi åkte iväg för lite shopping så bakade vi årets första saffransbullar med mandelmassa i. De blev hur goda som helst och vi har nu frysen full av dessa godsaker. (Oturligt nog för mig som inte kan låta bli att norpa dagligen).

Efter att vi hade varit och handlat så åt vi middag ute med min mamma och pappa.

Julgranen köpte vi på Bauhaus som hade riktigt bra pris på kungsgranar (199 kr). Vi hade dessutom extra tur att vi råkade vara där precis samma dag som jultomten.

Vi gick även runt i flera olika butiker för att hitta julgranspynt. De söta glaskulorna med figurer i (som även går att tända) hittade vi på Rusta för 49kr styck.

Zoe var även snabb med att se att det hänger godis i trädet. Jag hängde upp det lite diskret (trodde jag) när hon inte var hemma. Det var det första hon såg när hon kom hem och det första hon pratar om varje morgon när hon vaknar nu. Framförallt den blå bollen som hon vet innehåller choklad.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *