blogg

Persisk frukost och lunch

December har varit en fantastisk matmånad för mig. Det har varit så mycket roliga tillställningar, luncher och mumsiga middagar. Och nu menar jag inte fantastisk som i att jag har lyckats äta hälsosamt. Nej nej, tvärtom. Denna månad har jag verkligen värmt upp inför julbord och julgodis. Jag tror att ett av mina nyårslöften detta år måste bli att äta mer hälsosamt efter denna månad. Men det tar vi då.

I Tisdags var jag & en annan tjej hembjuden till en kollega för en lite annorlunda jobbdag. Vi pratade lite och planerade om hur vi vill att våren ska se ut och hur våra avdelningar kan samarbeta på bästa sätt. Men det trevligaste av allt under dagen var all mat som det bjöds på. Då min kollega är från Iran så bjöds det på fantastiskt god persisk mat.

Direkt när jag kom hem till henne så stod det en persisk frukost framdukad, och om jag åt! Det var verkligen så gott att mixa alla smaker tillsammans med en god kopp kaffe till. Att dadlar med smör inlindat i bröd skulle kunna vara så gott?

Till lunch blev det sedan en mix av olika vegetariska rätter. Allt smakade verkligen fantastiskt och jag fick till och med en matlåda med mig hem. Frukosten kommer jag nog kunna att kopiera rätt lätt om jag vill. Resterande av alla rätter behöver jag nog få recept på + lite övning.

Jag som är ett stort fan av att testa nya maträtter fick verkligen smak för det Persiska köket och kommer helt klart att ge mig på några rätter därifrån.

Jag fick även lära mig att vi använder saffran helt fel här….

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *