blogg

Speedheater för att lättare ta bort färg

Inlägget är i samarbete med Speedheater.

Denna sommar har det målats för fullt här på landet. Förutom att dörrar och ramarna runt fönster målas om så är det även nya bord som målas samt att barnen har fått måla fågelholkar. För det sistnämnda så behövs inte någon gammal färg tas bort, men för dörrar och hus så kan det vara en god ide att ta bort gammal färg innan ny målas dit.

Min mamma har stått och skrapat bort färg från dörrar för hand och det har tagit sin lilla tid samtidigt som det varit rätt jobbigt. Det är dessutom rätt svårt att få bort all färg.

Här hade det helt klart behövts en speedheater för att mjuka upp färgen innan för att få jobbet gjort både snabbare och smidigare. Speedheatern mjukar nämligen upp flera lager färg samtidigt vilket ger ett både snabbt och snyggt resultat i form av en trären yta. Efteråt använder du anpassade färgskrapor där du inte behöver oroa dig för att skada underlaget.

En speedheater kan du använda på både husvägg, möbler, fönster och andra sorters snickeridetaljer.

Ett annat stort plus är att denna metod är miljövänlig då det inte används några kemikalier vid denna typ av färgborttagning. Temperaturen blir aldrig så pass hög att farliga ämnen i från färgen som ska tas bort frigörs eller så pass att träet skadas. Du kan dessutom direkt måla om ditt objekt utan någon väntetid så snart färgen är borta. Metoden tar alltså skonsamt bort både färg, lim och lack.

Med tanke på att det både målas om och byggs för fulla muggar här på landet så vore detta helt klart en bra investering. Vi har ju en hel del stugor på tomten som alla kommer att behöva fräschas upp med tiden. De äldsta stugorna fyller ju trots allt 60 år nu i sommar. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *