Livet som mamma

Zoe update 1 år & 9 månader

Nu är det inte långt kvar tills Zoe blir 1 år och 9 månader. Jag kan verkligen inte fatta att det har gått så lång tid redan. Det känns som att hon nyss var min lilla tjocka glada bebis. Och nu är hon en lite tjej med stark egen vilja och massor av humor. För humor har vi märkt att hon har extremt mycket av. Hon hittar på hyss och ska skoja med oss jämt och ständigt här hemma. En sak som hon älskar att göra är att komma fram till än och låtsas ge bort något. Men så fort man ska ta det hon sträcker fram så rycker hon bort handen och springer skrattandes därifrån.

Bland det läskigaste som finns just nu enligt Zoe är ballonger. Jag har ingen aning om när hon började bli rädd för dem, men hon blir väldigt rädd och ledsen när hon ser en ballong. Härom veckan när vi var iväg på kalas så hade hon lite ont i magen och var ledsen en stund. Hon sitter i mitt knä när man märker att hon börjar må bättre då hon börjar babbla på i vanlig ordning. Precis när det ser ut att vara bra igen så vänder hon sig för att titta åt sidan. I samma veva kommer en ballong flygandes cirka 1 dm från hennes ansikte…. Och så var allt hemskt igen.

Hon har även kommit in i en fas där hon gärna vill vara ensam med mig. Vissa stunder kan hon bli jätteirriterad på Luis bara han kikar in i rummet. Som tur är så håller det inte i sig allt för länge. om man låtsas bli ledsen så mjuknar hon snabbt upp och kommer fram för att klappa och krama än.

Annars så är hon världens gladaste och snällaste lilla tjej. Hon älskar att leka och busa med andra barn och att gå på förskolan. Mat ligger även på hennes topplista och hon vill gärna äta samma mat som mamma och pappa.
Hon upptäckte även aioli häromdagen när vi åt på restaurang… Jag var tvungen att ta bort skålen efter ett tag då hon inte kunde sluta äta det.
Hon härmar ljudet på alla djur hon ser och även annat. När hon hittade en sandform formad som en dödskalle härom veckan så sprang hon fram till mig för att visa den samtidigt som hon gjorde ett morrande”monsterljud”.

Jag har även köpt hem en massa block och kritor som hon älskar att pyssla med. Hon vill gärna att jag är med och målar också. Men jag får absolut inte använda den blå kritan, det är tydligen bara hon som får använda den.

Andra saker som är roliga att göra är:

  • Att hoppa från höjder
  • Att hoppa i sängen
  • Att ta av och på sig skorna (cirka 70 gånger om dagen)
  • Ropa på Nonno (Mormor)
  • Rida på Morfars rygg
  • Hämta skorna åt mamma och pappa så att vi kan gå ut tillsammans
  • Hålla i mina kinder med båda händerna samtidigt som hon ger mig en puss.

Och pussas älskar hon att göra just nu. När hon träffade sin plastkusin Jolie i helgen så skulle hon pussa henne 50 gånger tror jag.

Det är verkligen helt underbart att få vara hennes mamma. vi har så himla kul tillsammans och har en massa egna lekar och annat för oss som vi sedan ligger och asgarvar åt tillsammans. Precis som en liten minibästis är hon <3

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *