smoothie bowl med rödbeta
Frukost Recept,  Inlägget innehåller affiliatelänkar

Smoothie Bowl med rödbetor

Jag tror stenhårt på att hela din dag kommer att påverkas av hur du startar dagen. Något jag försöker göra är att tänka positiva tankar direkt när jag vaknar på morgonen. Jag gör detta genom att alltid fokusera på det som jag är tacksam för och mår bra av i mitt liv. Jag tror det är lätt att jämföra sitt liv med hur andras liv ser ut, speciellt via sociala medier. Gör aldrig det. Det är sällan någons liv är så perfekt som det ser ut online. Fokusera istället din energi på hur din dag, och ditt liv kan bli så bra som möjligt. För det är det enda om spelar någon roll. Att jämföra ditt liv med andras kommer aldrig att göra dig lycklig.

Jag lägger alltså stor vikt i att försöka tänka positivt direkt när jag vaknar. Även om det är något den dagen om jag verkligen inte ser fram emot så går det alltid att vända på det. Istället för att tänka “Åh nej vad jobbigt, idag ska jag göra det där”. Så tänk istället “Gud vad skönt, idag får jag äntligen det där överstökat så att jag inte behöver tänka mer på det sen”.

Jag kommer nog att skriva en hel del mer positivt tänkande och feelgood inlägg senare. Men nu tänkte jag gå över till hur du kan fortsätta med din morgon på ett positivt sätt – nämligen med en god frukost!

Unna dig något gott på morgonen. Speciellt om du har en jobbigare dag framför dig. Ge dig dig själv en riktigt bra start med en god och hälsosam frukost. Det är både du och din kropp värd.

Denna frukost är superenkel att slänga ihop i en matberedare och samtidigt full med nyttigheter. Men bäst av allt så är den riktigt god!

Recept på rödbets smoothie bowl

Mixa:

  • En stor färsk (skalad) rödbeta.
  • En banan
  • En avokado
  • frysta bär. Jag hade i lingon, blåbär och mango.

Toppa sedan med lite frön, nötter, nötsmör eller annat gott du tycker om. Själv har jag solrosfrön, jordnötssmör och macapulver på denna.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *