4 månaders bebis
blogg

4 månaders uppdatering av bebis

Det känns som att dagarna bara swishar förbi här hemma. I Söndags blev vår lilla Maia hela 4 månader och fick därmed ta sitt första smakprov. Det var på ungefär ett kryddmått och bestod av mosad banan. Hon var inte riktigt lika exhalterad som sin storasyster var första gången hon fick smaka banan. Det var svårt att avgöra om hon tyckte det smakade gott eller inte.

Dagen efter fick hon smaka på lite gröt från 4 månader och det såg hon ut att gilla. Hon öppnade iallafall munnen som att hon ville ha mer. Tyvärr hann jag inte se hur hennes första reaktion var…

Jag skulle precis mata henne och samtidigt spela in på mobilen när min mamma ringde. Jag svarade och vände mig om i några sekunder och då var Zoe snabbt uppe ur soffan och körde in skeden med gröt i Maias mun. “Jag trodde hon var lite hungrig” var svaret när jag frågade varför hon gjorde så :p

Maias färdigheter som 4 månaders bebis

Maia förflyttar sig hejvilt här hemma över golvet. Men inte framåt utan hon backar bakåt. Jag tror det är ett resultat av att hon försöker sig på att krypa. Hon drar upp knäna under kroppen och trycker upp sig med händer och armar, men sen när hon trycker till så åker hon bakåt istället för framåt :p

Så nu får man hålla lite extra uppsikt här hemma så att det inte ligger småprylar på golvet. Hon är ju i det stadiet där precis allt ska in i munnen.

Rösten övar hon även för fullt här hemma om dagarna. Det är en blandning av både glada och missnöjda toner beroende på humör. Hon har även börjar småskratta lite ibland vilket är fantastiskt att höra 😀

Mina dagar med en 4 månaders bebis

Då Maia precis genomgått det fjärde utvecklingsstadiet + att hon varit förkyld så har sömnbristen varit extra mottaglig. Men trots det så får jag saker och ting gjort under dagarna. Myser, gosar och leker med Maia samt försöker hitta på saker de dagar jag orkar. På Fredagar däremot då Zoe är hemma så hittar vi på saker varesig jag orkar eller inte. Jag har ju turen att ha flera omkring mig som också är på föräldraledigt.

Lediga dagar med 4 åring

Tre dagar i veckan (Fre-Sön) är jag ju också hemma med Zoe. Jag försöker oftast hitta på något roligt med Zoe då istället för att bara sitta hemma. Visst blir det att bara vara hemma ibland också, men på senaste har vi bland annat:

  • Varit på Leos lekland tillsammans med hennes bästis och pappa som också är föräldraledig just nu. Att vara där mitt på dagen en Fredag är helt klart bättre än att hänga där på en helg. Väldigt mycket mindre folk.
  • Besökt lekparker och parklekar. Ibland blir det någon favorit i närheten och ibland blir det någon ny. Förra veckan besökte vi Uggleparken i Kristineberg för första gången vilket ungarna tyckte var kul.
  • Ätit ute. När vi är iväg på utflykter så blir det oftast ett restaurangbesök till lunch.
  • Målat och pysslat. Zoe älskar att rita, måla och pyssla vilket gör att de dagar som spenderas mestadels inomhus ändå kan fyllas med något roligt.
  • Lekt hos kompisar. Zoe har ju turen att vara ledig på Fredagar samtidigt som sin bästis. Och ännu mer tur är det för mamma (mig) att hennes föräldrar råkar vara nära vänner till hela familjen 🙂
  • Umgås med familjen. Att åka hem till mormor och morfar är något Zoe älskar. Extra kul är det om kusin Elicia är där också och kan leka.

Jag har även fått höra från förskolan att Zoe som var rätt busig förut och gärna inte lyssnade har blivit jätteduktig sedan hon blev storasyster och hjälper gärna till med saker på förskolan. Om det har att göra med att hon blivit storasyster eller om hon bara att utvecklats under sommaren på landet vet jag inte. Här hemma är det iallafall samma bus som innan :p

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *