blogg

3 Månader med bebis

Den 15e September blev min andra lilla tjej, som numer heter Maia, 3 månader gammal. Det är helt fantastiskt vad mycket det är som händer i utvecklingen just nu. Från en dag till en annan så ser man någon ny rörelse eller hör nya ljud.

Maia är en väldigt pratglad liten bebis som skiner upp i jordens leende när man pratar tillbaka. Även om man är den som börjar prata för den delen. Men hon har även en stark vilja och bli frustrerad när hon försöker göra något och det inte går. För ett tag sedan brukade jag höra hennes frustrerande kämpande i babygymmet när hon försökte vända sig från rygg till mage och det bara nästan gick. Men skam den som ger sig. Nu vänder hon sig till både rygg och mage utan problem 🙂

Hon gillar även att stå upp, inte själv då alltså :p Men om hon sitter upp och får grabba tag i mina fingrar som drar hon sig upp till stående läge direkt och blir jätteglad. Jag tror hon ser sin storasyster springa runt och vill nog gärna komma upp på benen hon med. Men det får dröja ett tag 😀 Nu får hon nöja sig med att stå upp med min hjälp.

Hur är vardagen med en 3 månaders bebis?

Eller rättare sagt, hur är min vardag? Alla bebisar är ju olika så allas vardagar ser ju självklart olika ut. Maia sover lite sämre än innan. hon vaknar mer och vill gärna sova bredvid mig i sängen från halva natten. Och det vill även hennes storasyster Zoe, så vår säng är proppfull under nätterna.

Jag låter dock Maia ligga längst ut på min sida av sängen. Bredvid sängen står hennes spjälsäng och jag har även lagt en amningskudde emellan. Hon är fortfarande för liten för att jag ska våga ha henne vartsomhelst i sängen. Speciellt bredvid en 4 åring som både pratar och rör sig mycket i sängen.

Mina mornar

Dagarna startar med lite morgonmys i sängen. Inte jättelänge, men vi kanske tar 5 minuter att vakna upp tillsammans och gosa lite. Ibland är der däremot jag som är först uppe och då låter jag de andra sova lite till medans jag fixar frukost till Zoe.

Efter ungefär en timma så är det dags att gå till förskolan. Den ligger en bit bort så det brukar bli buss dit och en promenad hem. Maia brukar oftast somna i vagnen på vägen hem och sover även en stund efter att vi kommit in. Då passar jag på att äta min frukost.

Dagarna med bebis

Alla dagar är olika. Ibland hänger vi bara hemma. Jag plockar och fixar varvat med att underhålla Maia. Hon gillar dock sitt babygym mer och mer vilket jag tycker är skönt då hon kan sysselsätta sig lite själv under kortare stunder.

Ibland är vi iväg och hittar på saker med andra. Maia är än så länge väldigt lätt att ha med och brukar vara väldigt nöjd oavsett vad vi gör eller vart vi är. Eller vem som håller i henne för den delen.

Hon är däremot just nu inne i sin fjärde utvecklingsfas och jag har märkt av att hon kan vara lite grinigare än innan vissa dagar. Vilket är helt förståeligt när det händer en massa i utvecklingen.

Jag har testat flaska tre gånger nu direkt efter att ha pumpat och hon har till ming glädje tagit den varje gång. Nästa steg är att Luis ska få ge henne flaskan och att vi ska testa värma på kyld mjölk för att se om det skulle fungera lika bra. Med storasyster Zoe var det däremot omöjligt att ge flaska och hon blev stensur varje gång vi försökte.

Maia tar iof napp vilket Zoe inte gjorde. Det kanske gör att det underlättar med flaska?

Jag har däremot inga planer på att sluta amma under kommande månader. Att hon tar flaskan är mer för att jag senare i höst kanske ska kunna hitta på något på egen hand om jag vill ibland. Och att Luis då ska kunna vara själv med henne en dag eller kväll.

Hur mår jag?

jag vet inte om jag tidigare har nämnt att jag inte reagerar så bra på hormonerna när jag ammar. Jag känner mig lätt nere under de stunder som jag ammar vilket inte är så kul. Jag vet dock att den känslan försvinner så fort jag slutar att amma vilket har gjort att jag valt att fortsätta med amningen iallafall. Känslan har dessutom blivit mindre påtaglig med tiden och var allra värst i början.

Utöver det så mår jag riktigt bra. Jag är självklart väldigt trött många dagar, men jag njuter av att vara hemma med bebis. Gillar att hitta på saker och pyssla här hemma. Har även kommit igång en del med träningen igen också vilket känns riktigt skönt.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *