gravid blogg vecka 27
Everyday life

Gravid vecka 27

Inlägget innehåller affiliate länkar

Det känns som att magen verkligen växer ordentligt nu. Utöver det så kan jag inte längre äta riktigt lika mycket då jag blir mätt snabbare. Det bästa är nog att hålla sig till småmål flera gånger om dagen istället. Men det är svårt att göra när man äter något som är riktigt gott!

Vad har jag för cravings just nu då?

Mackor och smoothies! Jag vill gärna ha fluffigt bröd, typ polarbröd eller tunnbröd med mycket extra saltat bregott smör. Det blir ett par sådana om dagen normalt, men jag varvar det med mer näringsrika maträtter också.

Jag äter även vitaminer dagligen (ibland glöms nog något bort). Men de vitaminer jag äter just nu är:

  • Mitt val gravidMultivitamin för gravid som jag tar två gånger dagligen.
  • Elixir omega 3 forte – Omega 3 tabletter som jag tar två gånger om dagen.
  • Niferex – Järntabletter som jag tar en gång om dagen.

Jag har nyligen ökat multivitamin och omega 3 från en tablett till två om dagen. Innan tog jag bara en. Men då doseringen för dessa normalt är 1-2 gånger om dagen så ökade jag till två då bebisen börjar bli väldigt mycket större nu. Det lät även som att barnmorskan tyckte att det var bra.

Mående i övrigt

Jag känner mig väldigt trött under eftermiddagar och kvällar. Det är lite tyngre att gå och jag märker helt klart av den kända gravid-hjärndimman från dag till dag. Men utöver det så är mitt humör mestadels på topp och jag mår bra.

Jag som annars älskar att hitta på mycket saker och gärna har många planer inbokade har inte alls något emot att bara ta det lugnt och njuta av egentid lite extra just nu. Jag tror första halvan av 2022 så var varje helg fullbokad för mig. Nu är det knappt något inbokat alls 🙂

Har ingen helkroppsspegel här hemma så har inte tagit så mycket bilder på magen på senaste. Däremot så hittade jag en bild på mig i vecka 28 med Zoe. Och jag går ju in i den veckan imorgon.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *