Mat

Feed me

Förutom att ha invigt mitt nya kontorshotell som jag kommer att sitta på några dagar i veckan så har jag självklart ätit en massa gott på senaste. Mat är bland det bästa jag vet och jag ÄLSKAR att äta. Här kommer därför lite bilder på sånt jag ätit på senaste tillsammans med en liten matlista 😀

Jag kan liksom ligga och fantisera om vad jag ska äta till frukost innan jag ens har somnat. Att planera nästa måltid är typ mitt största intresse och det får gärna vara något jag inte testat tidigare. Det har hänt jag jag dragit fingret över menyer utomlands, blundat och sagt stop. Där fingret hamnar det beställer jag in. Eller så har jag ringt till en pizzeria och bett om exempelvis nummer 13 och 23. Vad det är jag har beställt blir en överraskning då pizzan levereras. 😀

En trött dag och du vill laga något snabbt med gott till lunch, vad lagar du? – Lätt som en plätt, Quesadillas! De går att fylla med vad som helst, du har en het sås ovanpå och det blir extra gott med en snabb hemmagjord guacamole.

Vad är det vidrigaste du har ätit? – Lamprey. Nejonöga (?) på svenska. Det är den där ålen som ser ut som en ailen. Ett runt gap fullt med tänder. Jag åt denna under mitt senaste besök i Vietnam. Smaken var det inget fel på men konsistensen…. FY!!!

Om du beställer hem mat, vad blir det oftast? – Jag är helt ärligt inte så förtjust i att beställa hem. Jag har blivit besviken allt för många gånger. Men det om oftast har varit helt ok är i så fall sushi eller pizza. Indiskt har jag som regel att aldrig beställa hem, blir alltid besviken.

Vilken sorts mat går du oftast ut och äter? – Bra fråga! Jag älskar ju att testa nytt och går gärna till Fusion ställen. En fusion jag aldrig blivit besviken på är Japansk/Peruansk mat. Jag kan istället säga att längst ner på min lista av restauranger jag gärna besöker är nog Italienskt och Grekiskt. Inte för att jag ogillar maten men jag tycker den kan vara lite trist här i Sverige. Jag äter det gärna i respektive land när jag är där. Sen är jag inte galen i kött och pasta.

Vegetariskt, fisk, skaldjur eller kött?

Allt förutom kött. Jag älskar både vegetariskt, fisk och skaldjur. Jag ogillar inte kött men det är något jag skulle kunna klara mig utan.

Något som du älskar att äta men tror att många andra inte tycker är gott?

Koriander och ostron! Jag kan ha koriander på typ ALLT! Älskar att toppa bowls med det, att ha i vietnamesiska vårrullar, ha i wraps ovs osv. Jag är dessutom galen i ostron vilket jag vet att många tycker är överskattat.

Något ätbart om är överskattat enligt dig?

Pasta bolognese, fläskfilé och oreo kakor. Det sistnämnda har jag aldrig förstått hysterin kring. De chokladdoppade varianterna kanske är lite goda. Men de vanliga är väl inte speciellt goda?

Det är din allra sista måltid, vad väljer du?

Denna var riktigt svår. Men jag måste nog säga SKALDJURSPLATAU! Men jag hade heller inte tackat nej till sushi, mexikanskt, eller en saftig veggoburgare med karameliserad lök och gorgonzola.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *