Hudvårdsfavoriter under vinterhalvåret gravid
blogg

Gravid med vintertorr hud

Inlägget innehåller affiliatelänkar

När jag är gravid så brukar jag vara lite extra försiktig med vad jag smörjer på huden. Detta är inte för att min barnmorska eller någon läkare har sagt till mig att undvika saker, utan mer för att det känns bättre för mig att använda lite mer naturliga och milda produkter då.

Jag har dessutom rätt känslig hud och kan bli lite torr under de kalla vintermånaderna och då har jag några riktiga räddare i nöden. Och dessa produkter är inte några dyra superprodukter utan väldigt simpla och riktigt prisvärda 🙂

Läppbalsam från Carmex – Detta är det enda läppbalsam som faktiskt “läker” mina torra läppar under vintern. Tycker att många andra lipsyl och läppbalsam kan göra det värre nästan. Så för torra läppar är detta min togo to år efter år.

Hudkräm från Decubal – Jag får ofta eksem på mina händer och ibland på undersidan av armarna. Denna mjukgörande kräm är perfekt återfuktande utan att irritera. Använder denna dagligen på mina torra händer.

Hudkräm från Weleda – En riktig game changer för mitt ansikte under vintern. Jag använder denna som nattkräm, ibland med något serum under. Den återfuktar inte bara min hud utan jag tycker även att den gör den mer jämn i tonen. På mig så trollas torra fläckar och/eller röda fläckar bort i ansiktet med denna kräm.

Bodylotion från Yope – Denna gör inget speciellt förutom att den återfuktar. Men varför denna är med i min lista över favoriter under vintermånaderna är på grund av doften. Den luktar fantastiskt gott av syren. En av mina absolut favoritblommor som jag alltid blir lycklig av när den börjar blomma.

Detta är några av mina räddare när det kommer till min vinterhy. Under de varmare månaderna så byter jag oftast rutin då jag inte alls är torr längre.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *