gravid i vecka 26
blogg

Gravid vecka 26

I helgen gick jag in i vecka 26 och det känns rätt skönt när antalet dagar kvar av graviditeten börjar hamna under 100. Minns när det fortfarande var typ 212 dagar kvar och det kändes som en evighet. Visst är det mysigt på sitt sätt att vara gravid, men denna graviditet har inte varit riktigt lika smärtfri som min första (kommer ett inlägg om det senare).

Nu låter det som att jag har haft en massa problem med denna graviditet kanske, och det har jag inte. Men med Zoe så var jag bortskämd genom att ha en oförskämt bra graviditet.

Hur mår jag i vecka 26?

Jag mår rätt bra just nu, känner dock att energin droppar rätt fort efter lunch. När det kommer till krämpor i kroppen så känner jag mig rätt tung nu för tiden. Jag blir även mycket lättare andfådd (vilket är helt normalt såklart) och jag känner inte riktigt samma ork till att göra saker.

Utöver det så är det inget fel på humöret. Det är på topp och jag är lika taggad på saker som vanligt.

Besök hos Barnmorskan

Idag var jag även på besök hos min barnmorska. Vi lyssnade, mätte, vägde och tog blodprover. Under detta besök så såg mina värden ut enligt följande:

Blodtryck – låg på 100/70

Vikt – Har jag ökat med ca 5,5 kg sedan start

Blodsocker – Såg bra ut (godisgris som jag är så förväntar jag mig alltid något annat :p )

Järnvärde – Lågt, så där måste jag öka mitt intag

Mått på magen – Magens tillväxt såg bra ut och storleken ligger en liten bit under medel

Jag var även tidigare tvungen att ta ett extra blodprov för att se bebisens blodgrupp då det första kan ha varit för tidigt. Jag har ju fått lite olika datum för beräknad förlossning. Men det första stämde och även denna bebis har blodgrupp 0 negativ.

Luis vet ju inte vilken blodgrupp han har, men eftersom båda våra barn har fått 0 negativ (vilket är en mer ovanlig och icke dominant blodgrupp) så misstänker jag att han har samma som mig. Vi får se till att testa det helt enkelt!

Eftersom vår helkroppsspegel krascha här hemma för att tag sedan så passade jag på att ta lite spegelbilder på magen när vi var iväg på kalas i helgen.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *