skönhetsfavoriter
Skönhet

Hudvårdsfavoriter + ett grymt budgettips

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade mina skönhetsfavoriter här i bloggen. Och precis som med mycket så förändras smaken med tiden. Man testar nya produkter och får nya favoriter på skönhetshyllan. Detta är några av mina absoluta favoriter just nu! Det är endast hudvård i detta inlägg och inte smink. Det får jag helt enkelt ta i ett senare inlägg.

Beauté Pacifique – Puffy eye gel

Jag tänkte börja med en av de absolut viktigaste produkterna för mig – En uppiggande ögonkräm. Jag vet inte hur många ögonkrämer jag har testat som lovar att minska svullnad under ögonen, men där jag absolut inte märkt någon skillnad alls. Man blir lite besviken när man lägger pengar på produkter som inte håller vad dem lovar. 

Denna däremot tycker jag fungerar riktigt bra. Visst får den inte bort precis allt, men mycket är bättre än inget. Jag känner iallafall att efter år av sökande så har jag hittat en ögonkräm som lovar effekt som jag kommer att återvända till. 

Bubblare: Origins – Ginzing refreshing brighten & depuff eye cream

Den ovannämnda är däremot inte den enda grymma produkt som jag hittat för att pigga upp trötta ögon. Jag måste även nämna Ginzing refreshing ögonkräm från Origins. Jag tycker även att denna piggar upp ögonen riktigt bra och jag känner mig genast lite fräschare efter att ha smetat på lite av denna under ögonen. 

Det var svårt att välja mellan dessa två krämer, men jag tycker att Beaute pacifique kanske fungerar snäppet bättre på just mig. 

Origins Ginzing Energy Boosting tinted moisturizer

Ytterligare en produkt från Origins och även samma serie som ögonkrämen ovan. Jag tycker nämligen att även denna är uppiggande att smörja in hela ansiktet med när man vill känna sig lite extra fräsch. Detta är en typisk “jag ska ut och träffa folk kräm” för mig. Jag vet inte hur det är med er, men jag har olika produkter för olika tillfällen. Glider jag bara runt här hemma så har jag mest bara återfuktande krämer som inte gör så mycket mer än att tillsätta fukt i huden. Ska jag däremot ge mig ut så gillar jag att använda något som är mer uppiggande 🙂

Polaar Northern Light Fluid Serum

Även denna kräm tycker jag lägger sig så fint på huden och känns liksom lite utjämnande på något sätt. Jag älskar att ha denna kräm i ansiktet ovanpå ett serum och under smink. Jag tycker att både denna och den kräm jag nämner ovan från Origins känns väldigt fräscha och uppiggande för huden. 

Ni kanske har märkt den röda tråden bland mina produkter – uppiggande! Som en trött småbarnsförälder så uppskattar jag just hudvård som verkar uppiggande lite extra. 

Cicamed collagen boost mask

En mask som man inte behöver skölja av. Älskar att ha på mig denna de dagar som min hud måste piggas upp lite. Brukar börja med att låta den sitta på huden ett tag för att sedan applicera en fuktkräm ovanpå. Jag tycker den ger en lite uppstramande effekt och en frisk känsla i huden. Den doftar dessutom fräscht. Det känns nästan som att man matar huden med vitaminer när man använder denna ekologiska och veganska ansiktsmask. 

Skintology Thirst Quench Hydrating Mask

En av få masker som jag faktiskt tycker gör stor skillnad. Det känns verkligen som att min hud blir rejält återfuktat på djupet av denna mask. Den både känns och ser mjuk och fräsch ut efter användningen. Jag kan ofta tycka att ansiktsmasker inte gör särskilt stor skillnad (nu pratar jag om de man sköljer bort) men det gäller inte denna. Men det kan hända att jag kanske lyckats testa fel masker? Släng gärna in en kommentar om du har tips på någon sheet mask som du tycker är riktigt bra. 

Skincitys 24H Barrier extreme cream

Denna behövs verkligen under de kallare månaderna här i Sverige. Jag kan få både torr och irriterad hud och då vill jag inte ha en massa krämer som är fullproppade med anti aging prylar eller starka produkter. Nej då vill jag bara ha en fet kräm som återfuktar ordentligt, och det är precis vad denna gör. 

Krämen ger skydd mot yttre påfrestningar och hjälper huden att komma i balans. Den är djupt återfuktande och innehållet är lugnande och hjälper till att lugna irriterad hud. 

Biotherm Lait Corporel

Fortfarande den största favoriten när det kommer till bodylotion. Ibland köper jag hem och använder något annat i någon god doft men när det kommer till känslan av själva krämen så är den här alltid bäst för mig. Den går in i huden utan att kladda och jag tycker att huden direkt känns mjuk och återfuktat. Riktigt återfuktad. Det känns inte som att den lägger sig ovanpå huden vilket jag kan tycka att många andra lotions gör. Denna lotion har verkligen allt jag är ute efter. 

Budget tips – Billigt men väldigt effektivt

Får jag riktigt irriterad eller torr hud (speciellt under vintern) så är min hud VÄLDIGT kräsen. Då är det få produkter som den accepterar i ansiktet. Men då har jag en riktigt plånboksvänlig och effektiv behandling som alltid fungerar!

Du behöver:

Gör en enkel skrubb av olivoljan och sockret. Du behöver inte mycket av varje. Skrubba ansiktet med lätta händer i duschen och skölj sedan av med endast vatten (ja du kommer att ha kvar olja i ansiktet). När du är klar i duschen så smörjer du in ansiktet med en generöst lager av Nivea soft krämen. DONE!

Det här är verkligen min SOS kur att använda när huden i ansiktet blir riktigt vintertorr. Jag tycker dessutom att Nivea soft är en riktigt bra fuktkräm. Den bevisar verkligen att dyrt inte alltid betyder bäst. 

Är det någon/några av dessa produkter som du också tycker väldigt bra om? Eller vill du tipsa om några produkter som jag inte har med här? 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *