blogg,  Recept - Tillbehör

Lyckat Glöggmingel

(Det här inlägget har legat alltför länge i utkast nu, hade helt glömt bort att publicera detta)

Är det något som jag älskar att dricka i vintermörkret så är det en varm glögg. I år bestämde jag mig därför att sätta ihop en liten glöggafton för några familjemedlemmar och släkt hemma hos oss i lägenheten sista helgen i November. Det blev en riktigt lyckad kväll med massor av gott. Jag ville inte stå och laga en massa mat under kvällen men ville fortfarande ha tillräckligt med småplock för att alla skulle kunna bli mätta, och det blev dom! Jag fick även en riktigt fin omedveten komplimang av min farbror som trodde att all mat var från en catering-firma. Eftersom att det blev så himla uppskattat så tänkte jag dela med mig av mina goda (och enkla) recept för mitt lyckade glöggmingel.

Välkomstdrink

Som välkomstdrink så slängde jag ihop en väldigt enkel glöggdryck. Jag blandade helt enkelt en liten del cherry glögg med rose vin. Eftersom glögg redan är rätt sött så valde jag ett torrare vin. Den blev riktigt god faktiskt och riktigt “julig”.


Snittar till glöggkvällen

Laxrullar med pepparrot

Du behöver:

 • Gravlax
 • Tunnbröd
 • Cream cheese med smak av pepparrot
 • färsk pepparrot

Gör såhär: Bred på ett generöst lager av creme cheese på tunnbrödet. Lägg sedan på lax så att ett lager lax täcker hela brödet. Riv över lite färsk pepparrot och rulla sedan ihop brödet. Skiva det sedan till små snittar.


Snittar med matjesill

Du behöver:

 • Matjesill
 • Gräddfil
 • färsk gräslök
 • äpple
 • rödlök
 • rom

Gör såhär: Blanda ihop en röra på gräddfil matjesill, rivet äpple och hackad rödlök. Använd lite av sillspadet men var försiktig så att det inte blir för rinnigt.

Skär sedan upp brödet i små fyrkanter och klicka på röran på varje skiva. Toppa med rom och lite färsk gräslök.


Kavring med köttbullar och rödbetssallad

Du behöver:

 • Kavring
 • Köttbullar
 • rödbetsallad

Gör såhär: Skär brödet i små fyrkanter. Lägg sedan en klick rödbetssallad på varje skiva och toppa med köttbullshalvor.


Ägghalvor med räkor

Du behöver:

 • Ägg
 • Majonnäs
 • Räkor

Gör såhär: Koka äggen tills dess att de är hårdkokta. Dela dem i halvor och klicka på lite majonnäs och toppa sedan med räkor. En riktigt enkel klassiker som är så god.

Saffransmums

Denna kaka blev OTROLIGT god och fick massor av beröm. Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran själv av denna goda skapelse. Jag hittade receptet HÄR. ¨Jag har även lånad bilden från den hemsidan. Den var både lätt att göra och oförskämt god. Jag kommer helt klart att göra denna kaka igen.


Chokladbollar med hasselnötter

Du behöver:

 • Smör (äkta smör, inte margarin)
 • kakao
 • mörk choklad
 • socker
 • hackade hasselnötter
 • havregryn
 • strössel

Gör såhär: Blanda ihop smör, kakao,socker och havregryn (jag måttar ju tyvärr aldrig så kan inte ge exakta mått). Riv i mörk choklad och de hackade hasselnötterna. Rulla sedan till små bollar och rulla bollarna i valfritt strössel.

Det vart en riktigt härlig kväll med mycket dans och skratt (Zoe älskar att dansa och ville gärna att alla skulle med och dansa). Jag tror att de sista gick hem runt 02.30 och då började det ändå runt 15.30.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *