blogg

Appar som Zoe gillar del 1

På min mobil så har jag laddat hem tre stycken appar som Zoe älskar att använda. Jag har testat ett flertal men det var endast dessa tre som hon tyckte var roliga. Antingen så var de andra för avancerade, eller så tilltalande de henne helt enkelt inte. 

Zoe är som sagt två år gammal, så om du också har en tvååring hemma och letar efter appar som är roliga och lärorika så vill jag tipsa om dessa nedan. 

Bolibompa Appen

Om ditt barn redan gillar att titta på Bolibompa så är denna app perfekt. De laddas hela tiden upp nya program som ditt barn kan bläddra runt bland och titta på. Men det finns även massor med roliga spel att välja bland. Några av de som Zoe gillar att spela är att borsta drakens tänder, memory, måla bokstäver och att hitta draken när den gömmer sig. Appen är barnanpassad och kommer utan reklam vilket är perfekt.

Denna app är en av de appar hon gillar allra mest. Just nu är memory en favorit.

Baby Games for 1+ Toddlers

Här kan barnet välja bland en massa spel som befinner sig på olika öar. Alla spel har roliga animationer och barnet väljer helt enkelt det som tilltalar mest. Även denna app är lärorik då varje spel är som en liten kluring. Det kan exempelvis vara att man ska sortera olika föremål efter storlek eller färg, eller att man ska baka en pizza och dra rätt ingrediens som kocken visar till pizzadegen som visas på skärmen. 

I denna app så finns det en gratisvariant som tillåter dig att spela cirka hälften av alla spel. Vill du låsa upp alla spel så kan du antingen betala 44 kr (tror jag att det var) eller betygsätta deras app. 

Kids Educational Puzzles

Denna består av enbart puzzel och var den första appen som Zoe gillade. Hon har använt den under några månaders tid nu och älskar att bläddra runt bland puzzel i olika teman. Den är väldigt lätt att komma igång med och alla puzzel är i olika svårighetsgrader. Varje puzzelbit ska flyttas från sin plats till den mörka ytan som har samma storlek och form som puzzelbiten. På vissa nivåer är det endast en bit som ska passa in på varje mörk yta och på vissa nivåer så är det flera bitar. 

Detta är en rätt simpel app, men perfekt för de barn som gillar att lägga puzzel i olika färger och former. Den finns även i flera olika varianter. 

Jag har nyligen laddat hem lite nya appar för barn som Zoe ska få testa. Så det kommer nog att dyka upp en del 2 av detta inlägg inom en snar framtid. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *