Asiatiskt,  Barnmat,  Mat,  Sallader

Hallo Nudelsallad

Idag vart jag sugen på någon maträtt med vietnamesiska smaker. Jag bestämde mig därför för att trixa ihop en nudelsallad med smaker inspirerade av det Vietnamesiska köket.

Nudelsalladen gjorde jag på:

  • Risnudlar
  • Färsk broccoli
  • Skivade färska morötter
  • Babyspenat
  • Riven Rödkål (Använder alltid osthyvel till det)
  • Halloumi

Jag toppade sedan sallad med cashewnötter och koriander.

Dressingen till denna sallad rörde jag ihop på flera matskedar fisksås, en hel citron, skivad färsk chili, lite jordnötsolja och vatten. När salladen var klar ringlade jag över lite sriracha mayo.

Det var jag, min syrra och Luis som åt. Alla tyckte att den blev riktigt god och Luis sa att det var den godaste lunch han ätit på länge. Salladen är dessutom jättelätt att slänga ihop och tar inte alls särskilt lång tid vilket är ett stort plus (speciellt om man har barn att ta hand om samtidigt).

Kyckling och sötpotatis

Till min 10+ månaders bebis blev det kokt kycklingfile och sötpotatis tillsammans med tomat och broccoli kryddat med lite lite paprikakrydda. Det hon inte orkar äta upp rör jag ner i en omelett till lunch imorgon som jag steker långsamt på väldigt svag värme.

hemlagadbebismat 10 månader

Jag tycker det är så kul att laga egen bebismat nu till Zoe som liknar vår mat lite mer. Självklart får hon mindre bitar på sin tallrik som hon lätt kan äta.

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *