blogg

Två veckor kvar till julafton

Idag är det exakt två veckor kvar till julafton och jag längtar SÅ himla mycket! Förra året var Zoe nästan 1 och ett halvt och upplevde alltså sin andra jul. Tomten var jättespännande och hon blev hur glad som helst när tomten (morfar) kom och knackade på. Att sitta i knät på tomten var däremot inte lika populärt. Det var mer skoj året innan då hon var en liten knubbig bebis. Men på den tiden så kunde hon sitta i vem som helst knä utan problem.

Nu har det gått ett helt år sedan hon träffade tomten sist. Däremot har jag upptäckt att hon har ett stort intresse för dekorationstomtar i år. Hon blir helt lyrisk när hon ser tomtar utomhus och i butiker. Jag har köpt hem flera stycken hit som ständigt byter plats i hemmet. Hon gillar att placera dem så att det ser ut som att dom pussas eller så vill hon gärna ha dem i sin säng när det är sovdags. Rätt osköna sov-polare kan jag tycka då den mest populära av alla tomtar är rätt hård. Men hon får somna med dem och sedan plockar jag bort dem ur sängen när hon har somnat.

Här i Stockholm ser det ut som att snön håller på att smälta bort just nu medans jag nyss fick meddelande av mamma att det snöar för fullt nere vid landstället. Jag håller tummar och tår för att det ska bli en vit jul. Jag minns själv hur mysigt det var under jularna när det låg ett tjockt snötäcke utomhus. Man kunde vara ute och leka i snön och bygga snögubbar och iglos tillsammans med sina syskon och kusiner. Jag vill att Zoe ska få uppleva samma sak. Sen lär det bli mamma, pappa, mostrar eller någon annan vuxen som får leka med henne utomhus denna vinter. Två av hennes kusiner bor nämligen i Costa Rica och den kusin hon har här i Sverige är cirka 3 månader gammal.

Men nu håller vi tummarna för en vit jul! Tills dess ska jag fortsätta att njuta av julkänslan som kröp dig på extra tidigt i år. Baka en massa gott och fortsätta slå in julklappar (jag har alla klara).

På Onsdagen åker jag ner mot sommarstugorna vilket kommer att bli så mysigt. Ska umgås med familjen, bada bastu, badtunna, jacuzzi och bara njuta av denna mysiga årstid.

En liten flashback av dagarna runt jul förra året

Tog väldigt lite bilder måste jag säga. Har inte en enda från julklappspelen. När alla klappar ligger under garnen, av resten av julpyntet, tomten eller julmaten…. Om de inte har hamnat någon annanstans. Nåväl. I år blir det fler!

Vet du inte vad du ska köpa i julklapp i år så kan du bläddra lite bland mina julklappstips här under.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *