julklappar julklappslek
blogg

Julklappsleken

För några år sedan så slutade vi att köpa julklappar till allihop. Istället körde vi på att alla köpte en julklapp var för ett förutbestämt belopp och så satte vi nummer på alla julklappar. När det var dags för julklappsutdelning så fick alla dra varsitt nummer och fick då den julklapp vars nummer man drog. Snabbt, effektivt och rätt trist egentligen… Iallafall om man verkligen gillar att köpa julklappar och överraska!

Nu när det finns småttingar med i familjen igen så köper vi såklart julklappar till dem. Men istället för att vi vuxna fortsätter med vår nummerlek så kör vi på en lite roligare julklappslek nu för tiden. Alla som är med köper tre julklappar var. Vi har innan bestämt ett belopp som varje julklapp ska vara värd cirka. Sen är reglerna att man ska köpa något som man tror att alla i leken skulle kunna uppskatta.

Regler julklappsleken

Så hur fungerar denna skojiga julklappslek?

Jo, vi börjar med att alla lägger sina julklappar under granen och samlas sedan runt ett bord. Den som startar får slå en tärning och göra följande beroende på vad tärningen visar:

  1. Ta valfri julklapp under granen
  2. Skicka valfri julklapp till vänster
  3. Skicka valfri julklapp till höger
  4. Stå över
  5. Stjäl någon annans julklapp
  6. Ta valfri julklapp under granen

Så fort en spelare har tre julklappar hos sig så är den personen ute ur leken och de julklappar som personen har just då får man behålla.

Man kan självklart komma på egna regler om man vill. Men vi kör också på att man ska inte kunna få sina egna julklappar.

Sedan får alla öppna sina julklappar och visa för alla vad de har fått. Självklart får man byta med varandra om man känner för det. Men förra året blev det verkligen lyckat. Alla fick något som passade dem och ingen ville byta bort något alls.

Jag har redan köpt mina tre julklappar men kan självklart inte dela med mig här om vad de innehåller. Inte ännu iallafall. Man vet ju inte om det är någon i familj eller släkt som är här inne och läser 🙂 Men jag kan dela med mig av vad jag köpte förra året:

  • En rustik bordslampa. Det var lite av en chansning, vet ju inte om alla tycker att den är snygg. Men den hamnade som tur är i rätt händer.
  • Sugrör i rostfritt stål tillsammans med en tillhörande diskborste.
  • Glöggkaraff, julen till ära.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.