personlig almanacka
blogg

Personlig almanacka

Igår när jag kollade i brevlådan så såg jag till min förtjusning att min nya personliga almanacka hade anlänt. Jag beställde min första personliga almanacka förra året och kommer aldrig mer att köpa någon annan än denna. I denna text kommer jag att berätta varför!

Jag har alltid älskat att skriva ner saker. Det kan vara allt ifrån inbokade möten till inköpslistor. Även om mitt liv för övrigt är väldigt digitaliserat så föredrar jag en fysisk kalender 10 gånger av 10. Det är något speciellt med att kunna öppna upp sin almanacka för att göra anteckningar av viktiga händelser. Detta går ju självklart att göra med vilken almanacka som helst, så nu tänkte jag berätta varför jag väljer en personlig sådan. 

Du bestämmer hur den ska se ut

Antingen använder du deras färdiga designer eller så kan du ladda upp egna bilder. Det behöver nödvändigtvis inte vara ett foto, det kan vara en bild av vad som helst. Kanske har du själv skapat någon design eller mönster som du skulle vilja pryda din almanacka med? 

Jag själv använder oftast någon av deras egna designer som faller mig i smak. Jag hade funderat över att ha en bil med min dotter men kände mig inte bekväm med tanken på om jag skulle tappa bort min kalender och inte veta vem som hittar den. Men på Personligalmanacka så har de massor med fina mönster och bilder att välja mellan för att få en personlig touch. 

Även insidan är personlig

Du bestämmer inte bara hur utsidan av boken ska se ut. Även för insidan så finns det massor med form och färgval. Vill du att varje dag ska presenteras i avlång design eller som fyrkanter? Vill du kanske ha med någon färgklick högst upp och vill du ha med namnsdagar och kyrkodagar för året? Det går även bra att välja startmånad om du vill köpa din almanacka mitt under årets gång. Du behöver alltså inte beställa din personliga almanacka precis vid årsskiftet. 

Massor med peppande extrasidor

Min favoritdel i att skapa en egen almanacka är att välja de sista sidorna. Här kan man välja fritt bland massor av Bland slutsidorna kan du böand annat välja bullet journals, listor, årsöversikt, månadens mål, 30 dagars utmaning, olika organisations sidor, måltidsplanerare, träningslogg och mycket mer. Det är alltid lika svårt att välja vilka sidor jag vill ha med, men samtidigt blir jag alltid lika överraskad av hur många sidor man faktiskt kan välja till. I kommande års kalender som jag fick hem nu så valde jag följande extrasidor:

  • Årsöversikt
  • Sidor med 30 dagars utmaningar
  • Sidor med Månadens mål
  • Flera sidor med listor
  • Monthly tracker för att spåra / ändra vanor
  • Dagens tacksamhets-listor
  • Blanka sidor att rita eller skriva ner saker på

Söta tillbehör

Förutom en otroligt fin almanacka som innehåller det mesta man kan önska sig så får man med en linjal i plast i valfri färg. Jag brukar använda den som en slags markör för vart i agendan jag är just nu. Det ingår även ett ark med en massa små stickers att placera på valfria platser i almanackan. Man kan självklart köpa till massor med andra stickers och pennor om man vill ha ännu mer saker till sin personliga almanacka. 

Är du också sugen på att införskaffa dig en personlig almanacka så hittar du dem här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *