Livet som mamma

Presenttips till 2-åring

Eller julklappstips då vi precis gick in i December och julen närmar sig. Dessa saker uppskattas nog både som födelsedagspresent och julklapp.

Varför jag väljer att tipsa om just dessa leksaker är för att jag själv har en tvååring här hemma som älskar dessa saker. Alla de saker ni kan se på bilden och som jag tipsar om är saker som hon redan har här hemma och som hon leker lite extra mycket med. Jag vet själv om att det kan vara svårt ibland att välja presenter till en tvååring då det känns som att de flesta leksaker är från 1 eller 3 år… Iallafall de jag lyckas hitta. Oavsett vad det står för ålder på dessa så har de fungerat utmärkt till Zoe här hemma som är 2 år gammal. Hon leker med dessa leksaker både ensam och tillsammans med andra barn (eller mamma och pappa).

Mina presenttips för en tvååring

  1. Lego Duplo – Ett perfekt startpaket med duplo att bygga med samtidigt som de får fantasin att flöda. Dessa är dessutom från 18 månader vilket är perfekt. När Zoe var mindre så började hon bygga med Mega Bloks men nu är det Duplo som gäller.
  2. Lego Duplo Lastbil – Det som är så praktiskt med Lego och Duplo är att det alltid finns tillbehör att köpa. Denna lastbil med bokstäver har Zoe här hemma. Hon uppskattade den riktigt mycket då hon både gillar bilar och att bygga. Perfekt att lära sig alfabetet med också.
  3. Brio tågbana Safari – Ytterligare en present som är perfekt för att bygga och skapa. Jag hade själv en tågbana från Brio som liten och minns att jag fullkomligt ÄLSKADE den. Jag var därför tvungen att införskaffa en sådan till Zoe för att se om hon skulle tycka likadant, vilket hon gjorde 🙂
  4. Brio tågbana med bondgård – Precis som med Duplo så är dessa tågbanor perfekta då det finns massor med roligt tillbehör att köpa. Zoe tycker att denna bondgård är riktigt rolig då man kan lyssna på hur alla djuren låter när man sätter ner dem på den gröna plattan.
  5. Litet kökNär Zoe fyllde två år så fick hon ett litet kök i födelsedagspresent och hon lagar SÅ mycket mat till oss här hemma. Hon har även en massa små kastruller, stekpannor, kockmössa, förkläde och andra tillbehör. En mycket uppskattad födelsedagspresent.
  6. Delbara frukter i trä – Till köket så måste man självklart ha mat. Ett av alla paket med mat-tillbehör som Zoe har fått är dessa frukter i trä. Tycker att leksaker i trä är så himla mysigt. Dessa är dessutom extra spännande så de kommer tillsammans med träkniv som man kan dela på frukterna med.
  7. Modellera – Detta är något som Zoe har älskat läääänge! Det är så himla spännande att få gegga runt med lera i olika färger. Man får dock hålla lite koll så att leran läggs tillbaka i sina burkar när det är färdiglekt. Annars kommer ni att hitta torkade lerkluttar i lådor, krukor och skåp. Det gör nämligen vi här hemma.

PS. Listan är inte i ordning. Hon tycker lika mycket om alla saker och det varierar från dag till dag vad hon helst leker med.

Hoppas listan var till hjälp för dig som kanske är osäker på vad du ska köpa i julklapp eller födelsedagspresent till någon i Zoe’s ålder.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *