Inlägget innehåller affiliatelänkar,  Skönhet

Frisörtid bokad

Då har jag äntligen bokat en tid hos min frisör. det är inte förrns om cirka 6 veckor jag ska dit men då har jag gott om tid att bestämma mig för vad jag ska göra med håret. Klippa längderna är ett måste. Men sedan ska jag försöka bestämma mig för vad jag ska göra med utväxten. Jag färgar ju håret rätt sällan nu om man jämför med tidigare. Grejen är den att jag blekte mitt hår så himla mycket förr + att jag bodde på en solig ö i Medelhavet. Blekning, saltvatten, sol… Ja ni fattar säkert vilken kvalitet mitt hår hade efter ett tag.

De senaste åren har jag färgat håret max 1 gång om året. Det blir då alltid att ljusa upp håret i form av slingor. Det ger ett mjukare intryck när utväxten sen kommer istället för om jag hade färgat allt hår. Nu har det gått över ett år sedan jag färgade håret. Men det är för att sist jag färgade mitt hår så blekte dem håret även på längderna vilket gjorde att mitt hår tog lite extra stryk. Jag håller mig helst till att bara bleka delar av utväxten. Behövs en toning i längderna så är det helt ok.

Hur som helst så kan jag säga att min hårkvalitet verkligen har återhämtat sig de senaste åren. Att skippa alla starka produkter har helt klart gjort jobbet. Sen använder jag knappt några stylingprodukter eller värmeverktyg vilket också har hjälpt såklart. Har däremot funderat på att skaffa mig något så man kan fixa till en frisyr när man väl ska hitta på något skoj. Måste bara lära mig hur man använder verktygen först.

Detta är vad jag har gjort för att återfå bra hårkvalitet

  • Klippt av allt det torra och slitna i längderna för att sedan låta det växa ut igen. När allt det värsta är borta så behöver man inte klippa sig lika ofta.
  • Ljusar upp min utväxt cirka 1 gång om året för att låta håret hinna återhämta sig mellan färgningarna
  • Tvättar håret 1-2 gånger i veckan med hårprodukter som återfuktar mycket. För att känna att håret ska bli extra rent så brukar jag dubbelschamponera.
  • Hårinpackning några gånger i månaden.
  • Hårolja i längderna efter att jag har tvättat håret.
Du hittar produkterna HÄR och HÄR

Här ät två håroljor som jag använder i en helt OK prisklass. Aussie är snäppet billigare än Redken men jag tycker den fungerar nästan lika bra + att den doftar jättegott!

Nu är det bara cirka 6 veckor kvar innan jag ska fixa håret igen. Precis lagom tills att värmen förhoppningsvis kommer och jag har gott om tid att hitta mer inspo.

Här är lite inspo som jag hittat till mig själv än så länge.

blont hår inspo

/inlägget innehåller adlinks

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *