Livet som mamma

Vaccinering och godisfrossa

Det har ekat tomt här de senaste dagarna. Jag har haft fullt upp med att vara trött, ta hand om bebis och besöka barnmorska. Ett av dessa besök var för att kolla upp mig. Det andra var för att väga, mäta och påbörja Zoe’s vaccinering.

Mitt besök – Träffade min barnmorska som följt mig genom min graviditet. Pratade lite och kollade blodtryck samt kikade på hur det har läkt efter förlossningen. Jag har faktiskt påbörjat texten om min förlossningshistoria och ska äntligen snart publicera den!

Zoe’s besök – Började med vägning och mätning. 58 cm och strax över 5 kg. Hon lägger på sig fint och är väldigt matglad den här lilla bebisen. Precis som sin mor och far. Sedan var det dags för vaccination. Ett flytande i munnen och två sprutor i låren. Det var inte roligt vill jag lova. Hon var så himla glad och log för fulla muggar innan sprutorna sattes i låren på henne. Hon blev illröd i ansiktet och jätteledsen och även jag började gråta… Man blir väldigt blödig som mamma!

Som tur var så skrek hon inte jättelänge utan valde sedan att somna fint i vagnen medans jag handlade middag och 100 kg godis till kvällen. Man måste ju vara bered på en halvjobbig kväll om biverkningar från vaccinationen sätter in (vilket det gjorde). och då behöver man godsaker!

Stackars Zoe fick magknip efter Rotavaccinet och gav ifrån sig skrikattacker en gång var 15e minut hela kvällen igår. Då fick man offra sig som mamma och bädda ner sig i sängen tillsammans med henne samtidigt som man agerade “mänsklig napp” under hela kvällen. Det resulterade i att jag somnade rätt tidigt vilket blir perfekt då vi får gäster ikväll och jag vill vara pigg. Zoe fick även sova på min plats hela natten i sängen och jag sov i mitten med babynestet sm huvudkudde :p


Sen har jag ju inte fyllt i de senaste dagarna av Madeleine’s bloggutmaning så de kommer här nedan:

Dag 3 – Nu vaknar vi oftast till mörka mornar, tänder du ljus till frukosten?

Än så länge så vaknar inte jag till mörka mornar. Jag brukar sova lite längre och vaknar sällan innan solen gått upp. Så här blir det inte mycket tända ljus till frukost. Men jag brukar sällan tända ljus under de mornar jag vaknar tidigt och ska iväg och jobba. Jag brukar oftast vakna 20 minuter innan jag ska iväg och äter sedan frukost på jobbet. Kommer jag upp tidigt under en ledig dag och har en mysfrukost så kan det däremot hända att jag tänder ljus. Under kvällarna är det däremot obligatoriskt med levande ljus här hemma.

braskamin i hemmet

Dag 4 – Mitt hem är alltid skinande rent, och varje pryl står på sin plats? Sant eller falskt.

Falskt! Jag gillar att ha det städat omkring mig men är samtidigt väldigt stökig. Det har blivit bättre med åren och jag försöker plocka i ordning omkring mig och fixa. Däremot är det långt ifrån städat och skinande rent varje dag, och det blir inte lättare att finna tid till städning med en bebis i hemmet.

Jag och min pojkvän försöker numera ha städscheman då vi städar alla ytor 2 gånger i veckan.

Dag 5 – Jag har en kamin hemma, sant eller falskt?

Sant i Sverige, Falskt i Spanien. Det finns ju få saker som är så mysigt som en öppen eld i höst och vintermörkret.


Sen har jag en fråga till er! vad brukar era påsar med lösgodis innehålla? Mina innehåller oftast massor av lakrits, choklad och surisar. Igår blev det inte lika mycket choklad då jag redan har en miljon chokladkakor hemma :p

godis

Nu ska jag ta en låååång dusch och tvätta håret samt göra inpackning och ansiktsmask för att sedan chilla resten av dagen innan vi får gäster 🙂

Här är några av mina hårfavoriter just nu

Ni hittar allt hos Lyko (adlink) förutom inpackningen som jag köpt i en skönhetsbutik i Spanien. Men jag har sett den online med till riktigt bra pris.

favoriter för håret

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *