Livet som mamma

Personlig väckning kl 05.00

Min lilla 13 månaders tjej har de senaste 1-2 veckorna valt att börja vakna klockan 05.00. En tid som jag gärna inte går upp annars men illa tvunget måste göra nu. Jag lyckas få henne att lägga sig bredvid mig och mysa en stund när hon vaknar denna omänskliga tid. Det varar dock inte alltför länge och det blir absolut ingen mer sömn. Det dröjer nämligen inte lång tid innan hon börjar med sina glädjetjut och sätter sig upp och babblar. Så själva uppvaknandet är det ju inget fel på i sig, det är just tiden.

Vi testade att lägga henne en timma senare härom dagen men då vakna hon 04.30 istället. Så den taktiken slängde vi i sopporna direkt.

Tips mottages gärna på hur man får en 1 åring att sova lite längre om mornarna 🙂

Förutom (väldigt) tidiga och mörka mornar (vilket har sin charm det med) så har denna vecka rullat på som vanligt. Eller lite bättre än vanligt faktiskt, men det tar vi senare.

Luncher

Jag har hunnit med ett par trevliga luncher denna vecka. En hemma hos en vän som nyss flyttat till en ny lägenhet inne i stan. Det var verkligen jättemysigt där och jag fick även träffa hennes lilla kille som kom till världen för några månader sedan. Zoe var dessutom väldigt glad över att se han.

Igår blev det en lunch på golfklubben. Det serverades Wallenbergare så då får man ju passa på. Jag tycker det är gott, men min sambo Luis älskar det! Maten på golfklubben är dessutom riktigt bra så det är alltid trevligt att gå dit och äta.

Fredag kväll

Kvällen spenderades hemma med skaldjur, Loka och filmen Eurovision. Den var faktiskt riktigt rolig! Så den är värd att se om du frågar mig.

Middagen var även den riktigt god. Skönt att inte behöva laga något heller eftersom jag var helt slut igår. Jag är dessutom ett stort fan av skaldjur och krabba är en favorit! Så där är ännu ett plus för hösten, det är krabbsäsong!

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *