Feel Good Monday

Feel Good Monday #4

Då var det inte bara en ny vecka igen utan även första veckan av en helt ny månad – vår kära Halloween månad Oktober! När jag hör ordet “Oktober” så tänker jag höstmys. Jag ser framför mig massor med myskvällar hemma, middagar ute och även en liten höst – uppfräschning av mig själv och min garderob. Visst är sommaren härlig, men man kan inte gå runt hela året och bara längta efter den. Alla årstider har sin charm och det gäller att utnyttja dessa på allra bästa sätt. Hösten ser jag om en nystart och en kreativ årstid. Sådant som man inte har fått gjort eller halkat efter med under sommaren då man har prioriterat att vara utomhus så mycket om möjligt kan man se till att få gjort nu. När man har haft en effektiv dag så kan man sedan med gott samvete mysa ner sig i soffan med en kopp te, varm choklad, ett glas vin eller vad man nu föredrar.

Jag startade denna vecka med en längre cykeltur och en långpromenad med lilltjejen för att kolla på djur. Hon älskar verkligen djur och blir helt till ig när hon ser katter och hundar. Hon ropar även “Kaa” när hon ser en katt. Jagar hundar utomhus gör hon gärna också.

Unna dig något

Om det är någon gång man verkligen ska passa på att unna sig något så är det nu. Nu när de flesta mornar börjar i mörker och solen går ner tidigare så mår man bra av att få unna sig något i höstmörkret. Vad du väljer att unna dig är helt upp till dig själv. Det kan vara allt från ett spabesök till en ny mysig hösttröja. Själv unnade jag mig ett frisörbesök idag där jag fick en ny frisyr och de slitna längderna rök.

Laga en höstig gryta

Grytor och höst går ju lite hand i hand. Och det är ju så himla gott med en mustig gryta full av svamp, rotfrukter och vilt. Gärna toppat med egenplockade lingon eller en klick svartvinbärsgelé. Till detta dricker jag gärna ett glas mustigt rödvin.

Det var ett tag sedan jag gjorde en sådan gryta men jag ska helt klart försöka koka ihop något liknande under veckan. Min sambo älskar dessutom när jag knåpar ihop lite recept.

Inspo

Dekorera med höstlöv

Den finns inget vackrare ute i naturen just nu än alla färggranna blad. Så varför inte ta med några in och dekorera hemmet med? Man behöver inte bara njuta av alla färger utomhus. Det går att dekorera det riktigt fint och mysigt med löv i höstiga färger. Varför inte dekorera matbordet med röda löv inför middagen med vänner?

Testa nya träningsformer hemifrån

Som jag tidigare nämnt så älskar jag att börja dagen med ett yogapass här hemma. Vilket jag kommer att fortsätta med. Men jag är även nyfiken på att testa andra träningsformer och pass i hemmet via Youtube. Jag ska se om jag under denna vecka kan hitta några roliga att dela med mig av. Och har ni tips så får ni gärna dela med er 🙂 Så länge slänger jag in ett par av de yogapass jag kört på senaste.

Utöver det så har jag haft en riktigt mysig helg som mestadels spenderats hemma. Var rätt trött under förra veckan så var skönt att bara ta det lugnt och äta gott. Denna vecka har jag lite mer planerat och på schemat står bland annat ett besök hos en av mina närmsta vänner inne i stan och en brunch på Lördag med spelkväll efteråt.

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *