Everyday life

Vad har ni på ert påskbord?

Sill känns det ju som att man äter till alla högtider. Och vid varje högtid är det någon ny smak med på bordet. Detta är blev den nya sorten Abbas sill med smak av Chili Aioli. Något som faktiskt föll mig i smak. Jag är gillar annars mest matjessill, fransk löksill och inlagd sill.

Förutom våran typiska fisk på burk så brukar vi även servera gravad lax, rökt Vättern röding, ägghalvor med majonnäs och räkor, lammstek, köttbullar och prinskorv. I år hade vi även kantarelltoast toppade med tryffel aioli vilket helt klart blev min favorit. Annars är jag ett stort fan av mat från havet. Det mer “köttiga” på bordet som lamm, prinskorv och köttbullar blev det inget av för min del.

Till efterrätt hade min syster Emma gjort en underbart god no bake cheesecake med smak av mango och hallon. Den avnjöts tillsammans med hela familjen, kusiner och barn tillsammans på altanen ett par timmar senare efter att barnen fått leta påskägg. Av mig så fick Zoe ett ägg fyllt med naturligt godis från bland annat Renee Voltaire. Av min morbror fick hon ett påskägg fyllt med tomater. Zoe är galen i tomater så det uppskattades av henne!😄

Brukar ni ha liknande mat på er påskbord eller äter ni något helt annat?

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *