manuell bröstpump
Inlägget innehåller affiliatelänkar,  Livet som mamma

Mata Bebis med flaska

När bebisen var två månader gammal så bestämde vi oss att introducera flaska. Jag beställde då en manuell pump med tillbehör från Philips Avent. Jag testade att pumpa och det fungerade direkt! Så pumpen kan jag verkligen rekommendera, superenkel!

Jag fyllde flaskan med mjölk och började mata bebisen, och hon tog flaskan direkt! Halleluja tänkte jag. Nu kan hennes pappa vara ensam med henne under flera timmar om jag vill hitta på något. Well, det var bara den gången hon tog flaskan. Alla försök där efter har hon vägrat. Det gick bara en gång till några dagar senare, men då sov hon så det räknas inte.

Så nu är vi 3 olika sorters flaskor senare och det enda framsteget vi har gjort är att vi kan försöka längre innan hon blir arg.

Är det några mammor där ute som har några tips på hur man får bebisen att ta flaskan? ?

3 Comments

  • Joanna

    Förstår problemet. Vi har haft exakt samma med vår son, han vägrade också flaskan. Vi provade alla möjliga sorters flaskor, men det fungerade inte. Så jag har inget tips på just flaskan.

    Däremot var vi tvungna att hitta en lösning, då jag av olika skäl var tvungen att vara borta några timmar när vår son var ungefär 3 månader. Så jag pumpade ut massa mjölk ändå. Sen provade vi ge lite med en liten sked och vi provade att koppmata istället för flaskan. Detta fungerade ? så då gjorde min man på dessa två sätt när jag var borta och vår son var nöjd. Ni kanske kan testa det?

    Sen när vår son blev ungefär 6 månader, så började han plötsligt ta flaska ibland. Så vill också bara säga att om ni vill att hon tar flaska, ge inte upp. Hon kanske tar senare.

    Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *