jobb
Inlägget innehåller affiliatelänkar,  Livet som mamma

Rutiner och Bröstpump

Då var bebisen nattad och kommer förhoppningsvis att sova under kommande timmar. Hon har börjat få en egen dygnsrytm nu som jag tycker fungerar väldigt bra. Istället för att vakna hundra gånger per natt så vaknar hon nu 1-2 gånger och sover fram till runt 08-09. Däremot skulle jag behöva komma i säng tidigare och fixa min dygnsrytm. Men det får bli en annan dag. Nu ska jag njuta av lite egentid med en god middag beståendes av lax och sötpotatis tillsammans med ett glas vin. Jag tänkte även passa på att jobba lite nu när jag är ensam.

Annars har det varit en rätt produktiv och bra dag. Luis tog bebisen under ett par timmar idag medans jag satte mig och jobbade lite på ett cafe. Där träffade jag även på en vän som jag inte har sett på länge så det blev lite trevligt prat som en paus i arbetet.

Efter några timmar var jag tvungen att gå hem då Zoe ville ha mat. Detta kommer förhoppningsvis att förenklas snart då jag fick hem en bröstpump idag! Jag kommer fortsätta amma. Men jag vill även kunna träffa vänner, gå på bio, dra ut och käka och så vidare någon gång ibland. Då kan det vara bra om Luis kan vara ensam med Zoe och även ge henne mat.

Pumpen jag fick hem är en Philips Avent manuell pump och den fungerade prima. Jag testade även på tillhörande flaska som man pumpar i och hon tog den direkt. Nu återstår det bara att testa de två andra flaskorna jag har hemma, men det tar vi imorgon.

philips avent bröstpump manuell


Senaste frågorna i Madeleines Bloggutmaing

Använder du höst eller vinterjacka idag?

Nej. I Sverige gjorde jag det. Då använde jag faktiskt min varma vinterjacka redan. Men där jag är just nu så är det fortfarande varmt och skönt.

Jag påverkas av att vi ställer om klockan, sant eller falskt.

Nej inte alls faktiskt. Har inte ens märkt av att tiden har ställts om.

Höstlov eller läslov för många nu, vad kallar du det?

Nu går inte jag i skolan längre men idag hade jag nog kallat det för myslov. Hade stängt in mig större delen av veckan för att kolla filmer under en varm filt och druckit te. Sen hade jag självklart lagt ner tid på att fixa en riktigt snygg Halloween utklädnad och försökt att gå på så många Halloween tillställningar som möjligt. Så Halloween/myslov då kanske?

Grytor och soppor är något som…

Jag älskar och gärna lagar ofta. Har massor med goda recept på både grytor och soppor och det går ju att variera så otroligt mycket. Jag tycker grytor passar extra bra på hösten. Då vill man ha en varm mustig gryta som gärna innehåller svamp och har mycket rödvin eller konjak i basen.

Har träden några löv kvar hos dig?

Ja här är allt grönt fortfarande. Men jag saknar alla vackra gula och röda färger som lyser under den svenska hösten.

palmer i malvarosa beach

Paniken som uppstår när…

Jag tror att jag inte ska hinna i tid till ett viktigt möte. Jag fullständigt avskyr att vara sen och kan lätt stressa upp mig om jag inte är ute i god tid. Däremot stressar jag inte alls upp mig över större saker som många andra antagligen skulle stressa upp sig för. Exempelvis om man går vilse, eller missar flyget i ett annat land. Jag blev lämnad på flygplatsen i Istanbul en gång när jag skulle mellanlanda där. Jag kom till gaten och bokstavligen såg hur mitt flyg lämnade flygplatsen…

 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *