blogg

Veckans baby update 2,5 månad

Egentligen har hon precis passerat 2,5 månaders strecket, men på ett ungefär så är hon 2,5 månad nu. Och det är helt otroligt vad mycket som händer hela tiden. Hon har verkligen kommit in i en riktigt social fas där hon hela tiden söker kontakt och vill prata och leka.

För att underhålla henne så brukar jag sjunga små påhittade ramsor och sånger samtidigt som jag låtsats springa med hennes ben, killar på magen eller annan beröring. Då blir hon oftast väldigt glad 🙂

Hur är nätterna?

De är lite jobbigare nu än innan. Hon vaknar ungefär varannan timma hela natten för att äta. I nuläget sitter jag med en espresso blandat med en vanlig kaffe och havremjölk för att försöka bli av med huvudvärken och tröttheten litegrann.

Jag är inte heller någon som lätt kan ta tupplurar under dagen. Det spelar ingen roll hur trött jag är, min hjärna går på högvarv och det är så mycket annat jag vill hinna med så jag kan liksom inte riktigt komma in i ett mood som gör att jag somnar på dagen.

Men som med alla olika faser för en bebis så kanske nattrutinerna ändras från en natt till en annan.

Jag lägger henne iallafall runt samma tid varje kväll.

Hur är dagarna?

Förutom att man är konstant trött så är det en väldigt glad liten bebis som heller inte är allt för krävande. Jag gosar, myser och leker med henne massor under dagarna. Men hon gillar också att sitta i sin babysitter och observera bara. Eller att leka runt med sakerna i sitt baby gym.

Speglar är extra roligt och hon brukar sträcka ut tungan till sin spegelbild och sedan le jättestort som att hon skrattar.

Häromdagen lyckades hon även kravla sig ut ur baby gymmet. Så nu får man hålla lite extra koll på med tanke på att allt som hittas ska in i munnen.

Bebisen gillar just nu

Som jag nämner ovan så är speglar jätteroligt. Både att tita i stora spegeln tillsammans med mamma, men också att kika i de små som hon har i sitt gym. Om de är helt klara eller förvränger spegelbilden lite spelar ingen roll.

Hon blir jätteglad av att se sin storasyster. Zoe som gillar att prata, busa och gosa med bebisen är nästan alltid först på plats när bebisen vaknar på morgonen. När bebisen ser sin syster så lyser hela ansiktet upp i världens största smile 🙂

Hon pratar väldigt mycket och älskar när man pratar tillbaka. Eller om man bara börjar prata. Det behöver heller inte vara med någon ljus bebisröst som bara gör en massa ljud. Jag kan prata normalt med henne om saker samtidigt som jag exempelvis lagar mat, det tycker hon också väldigt mycket om.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *