2024
blogg

Hej 2024

Nu börjar vi närma oss slutet av 2023. Ett år där det har hänt otroligt mycket för mig, både på gott och ont. Årets höjdpunkt har helt klart varit att jag fick bli mamma för andra gången i mitt liv. 11 dagar över tiden kom vår lilla Maia till världen och förgyllde våra liv. 

Jag har även fått utrymme till att lära mig en massa nytt och fördjupa relationer som jag redan värderar högt. 

Däremot har jag inte riktigt hunnit med mig själv på samma sätt som jag tidigare brukar göra. Men jag visste redan innan att 2023 kommer att bli ett år där jag får ge mer av mig själv till andra än till mig själv. Jag har ju trots allt en bebis och en 4-åring att ta hand om vilket helt klart tar mycket av min tid. Trots det har jag försökt att komma ihåg mina små må bra ritualer när det har passat in i tidsschemat. Men 2024 tänkte jag ta och levla upp det några steg igen!

Mitt 2024

Jag kommer fortsatt att vara mammaledig större delen av 2024. Det betyder att jag kommer att spendera en hel del tid med Zoe och Maia under både våren och sommaren. Det hoppas jag kunna göra en hel del på landet där jag även tänkt satsa på att plantera massor med grönsaker även i år. 

Jag minns de 6 månader som jag spenderade på landet med Zoe som bebis. Det var strax efter att vi flyttat hem till Sverige från Valencia och vi var mitt uppe i pandemin. Jag njöt verkligen av lugna sommardagar. Var ute och sprang flera gånger i veckan och körde härliga yogapass på vår altan. Sådant är saker jag hoppas kunna göra en hel del av under 2024. Däremot så har jag också två barn nu, vilket är dubbelt så mycket som ett. Det lär alltså bli snäppet svårare att hitta tid. 

Utöver det så ser jag fram emot att komma ut och hitta på saker med vänner. Att kunna göra saker på egen hand när Maia äter mer mat och kan vara med sin pappa under en längre stund. 

Jag ser också fram emot att lära mig mer. Jag planerar att fortsätta kolla på seminarium när tid finns, och att ta kortare kurser online, samt hålla mig uppdaterad via hemsidor. Älskar känslan av att få nya kunskaper att ta med i arbetslivet. 

Må bra 2024

Jag kommer satsa stort på att må så bra jag bara kan under 2024. Jag hoppas kunna utöka mina egna stunder där jag kan få fokusera på mig själv och göra mina små må bra ritualer. Under dessa stunder jobbar jag med mig själv både fysiskt och mentalt. Dessa små ritualer kan innehålla bland annat: 

  • Yoga
  • Tyngre träning 
  • Joggingturer eller promenader i naturen
  • Meditera
  • Lyssna på ljudböcker / podcast inom personlig utveckling
  • Stretcha
  • Ta hand om min hud / hår
  • Få en massage

Jag har även tänkt uppgradera min hudvård och byta ut produkter med mycket onaturligt innehåll till mer naturliga produkter. 

Jag har tidigare testat flera naturliga produkter och både hittat de som jag gillar samt sådant som jag inte alls tyckt varit bra. Nu har jag precis fått hem en ny beställning av naturlig hudvård som jag kommer att testa och utvärdera. 

Jag kommer även successivt att gå till en mer vegetarisk kost igen efter att ha ätit kött och kyckling under min graviditet och amning. Jag mår helt klart bättre av att äta mer grönt + fisk och skaldjur. Jag måste även ta tag i mitt sötsug som jag tycker har gått lite överstyr detta år.

Summering

Jag ska helt enkelt satsa mer på mig själv och det jag mår bra av i helhet  detta år (självklart även på mina barn). Jag ska också lyssna mer på min intuition och följa min magkänsla, saker och ting brukar falla bättre på plats då till skillnad från när jag övertänker saker och ting. 

Jag hoppas att ni andra har haft ett bra år och kommer att få ett ännu bättre 2024! Glöm inte att ta hand om och älska er själva och att ni alla är fantastiska precis som ni är. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *