blogg

Sjukstuga innan jul

Denna vecka har jag spenderat de flesta dagar i sängen. Jag åkte nämligen på (vad jag tror är) influensa i början av veckan. Under Tisdag eftermiddag kände jag hur jag började kallsvettas och att graderna i kroppen steg. Jag la mig i sängen och när jag tog tempen en stund senare så låg den på 39,5 grader.  Jag var dessutom hemma själv med barnen vilket inte var toppen kanske. 

Jag vet inte till hundra procent att det var influensa (alla våra covid test hade visst passerat sitt bäst före datum). Men jag hade hög feber, ont i kroppen och huvudvärken från h*lvetet. Det kändes som en såndär hamrande ilande huvudvärk blandat med migrän. Och den var konstant! Alvedon hjälpte inte mycket heller. 

Även lilla Maia har varit dålig de senaste dagarna. 38,7 hade hon i feber igår och hennes ögon har varit kladdiga. Jag har hållit koll på temperaturen och tvättat hennes ögon med koksaltlösning ett par gånger per dygn. Nu har febern gått ner och hon är helt klart piggare. 

Nu när vi mår lite bättre så känner jag mig redo att fortsätta planera inför julen igen!

Sista veckan innan jul

Men nu har jag missat flera dagar som jag hade planerat att pyssla, baka och städa här hemma. Det var även planerat pepparkakshusbygge hemma hos en vän idag vilket jag tyvärr fick hoppa. Så denna helg blir det att ta igen det som missats och slå in de sista julklapparna. Om inte fler blir sjuka så är planen att vi rullar ner mot vårt landställe på Tisdag. Jag åker då ner med mina föräldrar plus barnen så kommer resterande som ska fira där nere att droppa in dagarna efter det. 

Väl på plats planerar jag att fortsätta julbaka och planera inför julafton. MEN det jag ser mest fram emot att göra är att bara vara och umgås. Vill ha mysiga glöggkvällar, bada både bastu och badtunna och titta på stjärnorna, åka på utflykter och bara mysa. 

Jag har dessutom köpt varsin jul-outfit till Zoe och Maia att bära på julafton. 

juloutfit barn
Ni hittar produkterna här: Julbody, Tyllkjol, Klänning

Planerat julbak

Jag har redan hunnit baka en redig batch med pepparkakor och en mumsig saffranskaka med saffransglasyr. Men nu känner jag att det helt klart saknas lussebullar och julgodis. Några recept har jag redan spanat in för att testa på i år, men jag har även tänkt testa några egna ideer. Blir det bra så kommer jag självklart att dela med mig av dessa till er. 

Jag ser hur som helst fram emot att baka och mumsa en massa tillsammans med Zoe kommande vecka. Maia får vara med och titta på, men inte smaka något då hon är alldeles för liten för sötsaker. Får göra någon god purre till henne istället och se om jag kan komma på något som faller henne i smak. 

julbak checklista

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *