vadstena hamn
Everyday life

En eftermiddag i Vadstena

Då mitt sommarställe inte ligger allt för långt ifrån Vadstena så brukar det bli ett par turer dit under somrarna. Tycker att Vadstena är så himla fint och mysigt, och det finns ett gäng trevliga butiker samt restauranger att besöka när man är där. Vill man pricka in de bästa dagarna under somrarna så är det Onsdagar då de har nostalgi-träff där. Gillar du fina gamla bilar så kommer du älska att vandra runt där och kika innan du slår dig ner framför scenen där något band uppträder. Själv är jag inte särskilt intresserad av bilar, men jag tycker att det är kul när det händer något.

När det gäller mat så tycker jag att det är trevligt att sitta på Torgets (Borgmestaren) uteservering och ta en dryck + en pizza. Vet inte hur resten av deras meny är, men pizzorna är riktigt goda.
Mobergs Bistro och Restaurang Hörnet ska även vara riktigt bra. Har inte ätit på någon av dessa på länge då jag inte varit i Sverige särskilt mycket under somrarna. Men enligt mina källor ska det vara riktigt bra 🙂

Är du inte ute efter någon smaksensation utan bara vill ha en öl. Då kan du sätta dig på Rådhuskällaren som är i början av stora gatan. Annars skulle jag undvika det. Bra läge och en tilltalande lokal betyder inte alltid att det är bra. Det är dessutom den bästa förklädnaden för turistfällor.

pizza borgmestaren vadstena

En riktigt god pizza som det inte dryper fett om 🙂

Jag tog som vanligt min favorit som är toppad med tomatsås, mozzarella, chevre, gulbetor, valnötter, honung och örter.
Oliverna är från min kusins pizza då han inte gillar dessa.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *