blogg

Gravid vecka 31

Jag satt precis och kikade igenom lite opublicerade inlägg – närmare bestämt 207 stycken! Jag måste helt klart gå igenom dessa och se vad det är jag har påbörjat och inte avslutat. Antingen så är det något bra jag kan publicera eller så åker de i papperskorgen.

Något helt annat är att jag i helgen gick in i gravid vecka 31. Nu känns det som att veckorna bara flyger förbi samtidigt som det känns som att tiden går långsamt. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det.

Vecka 31 mående

I vanlig ordning så är mitt humör på topp! Om ett gott skratt förlänger livet så kommer jag helt klart att bli världens äldsta människa.
Däremot så mår inte min kropp helt 100. Jag har riktigt ont i höfterna vissa dagar och kan knappt gå. Min energi är också väldigt låg de flesta dagar och jag som annars har svårt att sitta still kan inte riktigt finna ro eller det mysiga i att ligga och vila. Men jag är väl illa tvungen..?

Veckan i övrigt

Trots smärta så har denna vecka än så länge varit riktigt bra. Till min stora glädje så led jag varken av energi dippar eller hjärndimma i måndags och stannade kvar på kontoret till 17.30. Jag brukar normalt lämna runt 16.00.

Jag hade även en trevlig lunch med min syster på Mahalo som har så mycket fantastiskt gott på deras meny. Jag som inte riktigt kan få i mig för stora måltider nu beställde in en raw cake och en smoothie. Efter den kakan så har jag lovat mig själv att ta tag i det där med lite nyttigare bakning igen. Fantastiskt gott var det!

Tisdag och Onsdag har jag jobbat hemifrån och kommer nog att göra det imorgon också. Men på Fredag planerar jag att åka in till kontoret igen.

Tankar inför kommande gravid veckor

Jag tror att tiden kommer rulla på rätt snabbt nu. För att sedan sakta av ordentligt när det är riktigt nära. Det är så jag minns det från förra gången. Den sista extremt tunga tiden känns oändlig.

Annars så har jag redan nu två kommande barnmorskebesök inbokade och ett tillväxt ultraljud i vecka 36. Varför jag har det inbokat är för att jag inte riktigt fick ut Zoe som hade 1cm större huvud än genomsnitt och fick därför bli klippt. Det är självklart inte hennes fel att hon brås på sin mor och har försetts med en riktigt stor hjärna, men slipper jag den kampen igen så blir jag glad.

Efter det ultraljudet och beroende på hur bebisens tillväxt ser ut så kommer vi bestämma om jag ska låta tiden gå eller om vi ska boka in igångsättning på mitt beräknade datum.

Nu ska jag laga lite middag till mig och Zoe (sittandes på en stol i köket kanske?) och sedan försöka vila lite i sängen framför serien Sex/Life. Någon mer som kollar på den?

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *