Mat,  Tips by me

Ladugård 206

Har du vägarna förbi Vadstena så rekommenderar jag ett besök hos Ladugård 206. De har en riktigt bra meny med många godsaker att välja mellan och blev framröstade som en av Sveriges 10 populäraste restauranger i tidningen Livets Goda.

Här serverades massor med smaskiga rätter där du kan välja från allt mellan sallader till fisk och kötträtter. Varje rätt i menyn har dessutom en rolig och unik beskrivning. När du beställer mat så ingår det även en liten bröd och ostbuffe till maten och kaffe. Är du inte hungrig på mat så finns det även ett café med hembakade godsaker och kaffe från deras egna rosteri.

Men det är inte bara otack vare maten som man vill besöka Ladugård 206. De har nämligen en supermysig inredningsbutik och delikatesshandel. Där kan du välja och vraka mellan massor av godsaker för både skafferi och kyl. Du kan självklart även köpa kaffe från deras rosteri.

Som grädden på moset så är de som jobbar där oerhört trevliga också, och roliga. Det är en mysig och familjär stämning under hela besöket som helt klart är värd att upplevas.

Men vad tyckte jag om maten då? Och viktigast av allt, vad åt jag?

Efter att ha ögnat igenom menyn ett par gånger så bestämde jag mig för Ljuvliga Saras tomat- och fänkålssoppa. Perfekt då det serveras gott bröd och ostar till! Det var dock inte exakt det som serverades den dagen. Fänkålssoppan var utbytt mot sparris, vilket inte gjorde mig något. Och självklart så blev jag informerad om det innan. Soppan var hur som helst riktigt god och jag skulle absolut beställa den igen. Det enda som skulle hindra mig från det är att jag är nyfiken på deras andra rätter.

Jag hoppas kunna besöka Ladugård 206 igen inom en snar framtid. Antingen med vänner eller familj. Under mitt senaste besök så var även Zoe med vilket fungerade utmärkt då stället är barnvänligt. Zoe åt dessutom upp nästan alla pannkakor vilket hon inte alltid brukar.

PS. Jag vill även passa på att skriva att detta inte är ett sponsrat inlägg. Det är bara ett tips från mig om du skulle ha vägarna förbi Vadstena.

3 Comments

  • Ajli Müller

    Det ser underbart ut, och vilket fantastiskt tips! Det låter som att man får så mycket på samma plats liksom, med café, restaurang, delikatess, butik. Jag ska komma ihåg det om jag hamnar i Vadstena, men det blir ju så lite resande ännu. Jag får njuta av dina bilder istället. Och måste också säga, jag blev jättenyfiken på Ljuvliga Sara. Undra om hon är en i personalen? 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *