midsommar gravid
Tips by me

5 dagliga saker som hjälper mig behålla semesterkänslan

Dagarna bara flyter på, och jag tycker att veckorna och helgerna går så himla fort. Speciellt under semestern och man är ledig och bara vill att tiden ska sakta ner, då är det som att den går som snabbast. I våras tänkte jag att tiden säkert skulle gå lite långsammare så fort det blev lite varmare ute och det gick att hitta på saker utomhus, men det har ju nästan blivit tvärtom. Hade behövt semester mycket längre!

Men det finns faktiskt dagliga saker man kan göra för att behålla semesterkänslan, och ta vara på dagen och ens värdefulla tid. Här är några av mina bästa tips på att behålla semesterkänslan:

1.      Slappna av med en podcast i lurarna

Något jag tycker är riktigt avkopplande är att lyssna på en mysig, spännande eller intressant podcast. På sista tiden har det blivit mycket lyssnande på övernaturligt, mysterier och feel good, men jag älskar även att lyssna på True Crime-poddar! Lyssna på poddar kan man göra när som helst, som när man städar, målar väggarna, är ute och går … och inte bara för att slappna av. Men detta är en kort flykt från vardagen, precis som semester!

2.      Starta morgonen på bästa sätt

god och nyttig frukost

Börja dagen med ett yogapass! Detta har jag tipsat om förut då jag alltid känner mig fräsch och laddad efteråt, och en dålig start på dagen kan verkligen förstöra en hel dag. Så det bästa sättet att behålla lugnet som vi alla har fått efter semestern, är att ladda energi direkt på morgonen!

Efter yogapasset tycker jag att du ska unna dig en god frukost! Några av mina favoriter är fortfarande quinoagröt och overnight oats. Förutom något gott att äta så ladda kroppen med en god kopp te eller en nybryggd Nespresso. Tack vare den här sidan så har jag hittat några av mina favorit-kaffekapslar som heter Segafredo och Kimbo (ett i Sverige mycket ovanligt märke), som påminner mig om Spanien och kaffet jag drack där. Så gott!

Kimbo – napolitanskt kaffe när det är som bäst! Bildkälla: Kaffekapslar.se

3.      Städa och rensa

Städa och rensa bland saker hemma – är det verkligen semester? Ja! Eller, det kanske beror på vem du frågar. Men om du är som jag som hela tiden måste ha saker att göra och ha flera projekt igång samtidigt, så känns det nästan som att vara ledig när man städar och rensar i sitt eget hem. Under karantänen så började jag till och med tycka att diska och hänga tvätt var roligt … Och om jag förstått det rätt så är det många som känner likadant, och som passar på att städa och rensa när de är lediga. Så, varför inte fortsätta med det när semestern är slut?

4.      Spela dator/TV-spel

Ett av mina största intressen är att spela datorspel, och det har jag gjort sedan jag var liten! Visste ni att jag faktiskt studerade spelutveckling på universitetet? Jag älskar att dyka ner i ett spel och försvinna iväg ett tag, det blir som semester för min hjärna. Tyvärr så har jag inte så mycket tid längre att spela så mycket som jag kanske skulle vilja, men när jag väl är ledig så passar jag på!

5.      Ha en mysstund i soffan

Något som jag älskar är att mysa ner mig i soffan och titta på en bra serie! Detta brukar jag oftast göra när jag äter min frukost, och då tar jag med mig täcket och bara myser i soffan. Perfekt egentid som även funkar när man inte har semester.

Detta var några av mina tips på dagliga saker man kan göra för att behålla semesterkänslan! Hur brukar ni göra för att ta det lugnt när ni inte har semester? 😊

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *