mamma blogg
Livet som mamma

Bajs på golvet

Zoe har varit så himla duktig och sovit i sin säng i sitt eget rum under hela veckan. Inatt vaknade hon dock och var ledsen varpå jag fick sitta inne hos henne en liten stund tills dess att hon somnat om. När man kommer in i rummet så pekar hon på en stol och säger “sitta mamma”. När jag då sätter mig ner i stolen så lägger hon sig direkt ner igen och drar täcket över sig för att sova. Sen räcker det med att jag sitter där i några minuter tills jag hör att hon sover.

Däremot kunde jag inte somna om efter det. Jag låg vaken och vred på mig i timmar känns det som. Det hjälpte säkert inte heller att veta att det var min morgon att gå upp.

Men uppe var jag, snabbare än blixten när jag hörde i min dröm att Zoe vaknat (varför sover man alltid så skönt när man blir väckt?). Det första jag gör är alltid att ta av nattens blöja då den ofta är ganska nerkissad, vilket jag gjorde även denna morgon. Sen hann det gå cirka 5 sekunder innan Zoe bestämde sig för att bajsa på golvet…

Dålig sömn och bajs på golvet, betyder det att det kommer att bli en skit-dag? Det tror jag inte! Bara för att en dag startar dåligt så behöver inte hela dagen bli dålig. Det är upp till dig vad du väljer att lägga din energi på. Och jag tror inte (helt och hållet) på dåliga dagar, bara mindre bra stunder. Min morgon efter denna incident var underbar med massor av skratt och bus med en glad Zoe. Promenaden till förskolan bjöd kanske inte på något strålande väder, men tänk så härligt uppfriskande luften känns när det börjar bli lite kyligare utomhus.

Jag kom för övrigt nyss att tänka på det avsnitt av Grannfejden där det är en av grannarna som jämt spelar “Vi bor på landet” och “Habba habba Zoot Zoot” på svinhög volym så att grannarna blir störda… och jag kan verkligen inte sluta skratta åt det XD Övertrött någon?

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *