bebis i vagn
Inlägget innehåller affiliatelänkar,  Livet som mamma

4 Veckor som mamma

Det har redan gått 4 veckor och på Söndag blir min lilla tjej en Månad. Vi är även i sluttampen om att välja namn nu och har det förhoppningsvis klart innan veckan är över. Det har inte varit det lättaste vill jag lova. Speciellt inte då jag och min pojkvän är från två helt olika delar av världen samt att namnet måste fungera både på svenska, engelska och spanska.

Utöver det så tror jag att bebisen har börjat komma in i sin första fas. Den fas då hon börjar se mer och är mer vaken. Jag målade en färgglad teckning till henne under gårdagen och hon låg och stirrade på den hur länge som helst. Hon är dessutom lite mer mammig just nu och blir lättare ledsen och kan endast tröstas genom att ligga och snutta.

Jag har läst att bebisars hjärna utvecklas väldigt snabbt just nu. De ser mer och kan ta in mer intryck från omgivningen. Däremot så kan hjärnan inte riktigt bearbeta alla intryck ännu vilket gör dem extra oroliga under denna period. 

Så förutom det, vad är nytt efter denna vecka?

  • Att bada balja är fortfarande väldigt läskigt.
  • Hon har under den senaste veckan lyckats bajsa på sin pappa och både bajsat och kissat på mig. Inget hyfs här inte :p
  • Starka färger och kontraster är väldigt spännande. Hon kan ligga och glo på det i säkert 10 minuter.
  • Det fungerar numera att både åka i vagnen och sova i babynestet utan favoritkudden.

Jag har dessutom insett att jag varit extremt dålig på att dela med mig av alla presenter vi fått till bebisen. Vi har fått så himla mycket fint men jag har nog inte delat en endaste pryl? Jag ska försöka samla ihop lite saker den kommande tiden och dela med mig av allt fint vi fått 🙂

Idag beställde jag iallafall hem ett jättefint babygym. Hade tänkt vänta tills vi kom till Spanien igen, men då hon börjat kika runt så pass mycket så kunde jag inte vänta.

babygym till bebis från tiny love

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *